PS3-konsolien tuonti Eurooppaan pysäytetty

28.02.2011 22:28 Jukka O. Kauppinen

LG:n ja Sonyn Yhdysvalloissa pari viikkoa sitten alkanut patenttikiista on rantautunut myös Eurooppaan – ja voimalla. Alkujaan LG:n arveltiin pystyvän mahdollisesti pysäyttämään PlayStation 3 -konsolien myynnin Yhdysvalloissa. Nyt yhtiö kuitenkin otti ja pysäytti PS3-konsolien maahantuonnin Eurooppaan, kiitos EU-tuomioistuimen määräämään kymmenen vuorokauden mittaisen tutkinnan.

Ongelman ytimessä on…

Tapahtumasarja sai alkunsa, kun Sony nosti joulukuun lopussa pöydälle seitsemän epäiltyä patenttirikkomusta LG:tä vastaan. Nyt LG löi takaisin väittämällä Sonyn rikkoneen kahdeksaa LG:n patenttia.

LG:n mukaan Sonyn Bravia-televisioissa rikotaan neljää LG:n pantettia, PlayStation 3:ssa toista neljää.

Jos LG:n haaste menee läpi, Sony joutuu joko maksamaan rojalteja jokaisesta myymästään televisiosta tai PS3-konsolista, tai lopettamaan laitteiden myynnin Yhdysvalloissa.

EU-tuomioistuimen määräyksen mukaan tulliviranomaisten täytyy takavarikoida karanteenin aikana jokainen Eurooppaan rahtattu PlayStation 3 -konsoli. Esimerkiksi Hollannissa on jo takavarikoitu tuhansia konsoleita.

Sonyn mukaan Eurooppaan tuodaan noin 100 000 PS3-konsolia viikossa.

Sony ja LG käsittelevät patenttikiistaansa EU:n patenttivirastossa, mutta mikäli LG voittaa ensimmäisen erän, voidaan PS3:n tuontikieltoa jatkaa. Mikäli Sony tuomitaan patenttioikeudessa syylliseksi patenttirikkomuksiin, joutuu yhtiö maksamaan LG:lle korvauksia jokaisesta myydystä PS3-konsolista. PS3:sten kohdalla kiista koskee LG:n omistamien Blu-ray-patenttien käyttöä.

Yhtiöiden välinen riita on yltynyt täysimittaiseksi kauppasodaksi, sillä Sony yrittää osaltaan estää LG:n älypuhelimien maahantuonnin ja myynnin Yhdysvaltoihin.

Kuva: satunnainen nettilöytö

Hyvää luettavaa aiheeseen liittyen:

Lähteet: Eurogamer, PlayStation 3s seized by EU customsGuardian: European customs ordered to seize PlayStation shipments in legal dispute

Lisää aiheesta

Patenttikiista: Pysäyttääkö LG PlayStation 3 -konsolien myynnin?

Lue myös

Age of Empires Online näyttää…. öm.. Somalta?

Cities in Motion -päiväkirjat kertovat suomipelin synnystä

Crysis 2 -haastattelu – Crysis 2 on rujompi ja tummasävyisempi

Legendaarinen, ranteet tuhoava Atari-joystick on täällä taas