Uusimmat

PS3:n uusi firmware + pelit = pum (päivitetty)

19.05.2011 09:00 Miikka Lehtonen

(Päivitetty) Kun sataa, sataa kaatamalla. Sony sai juuri päätökseen 25 päivää kestäneen painajaisensa, jonka aikana hakkerien kaatamaa PSN:ää parsittiin kasaan. Vain hetki pystyyn noston jälkeen hakkerit korkkasivat salasanan palautukseen tarkoitetun systeemin. Ja nyt Rockstar varoittaa, että PS3:n uusin firmware voi rikkoa konsolisi.

PSN:n ylösnousun kunniaksi julkaistiin firmware 3.61, joka lähinnä pakottaa pelaajat vaihtamaan PSN:n salasanansa. Ilmeisesti firmis sisältää jotain muutakin, sillä heti sen perään nettiin lähti valumaan tarinoita, joiden mukaan erinäisten pelaajien PS3:t olivat vetäneet niin sanotut red ringit, eli ylikuumenneet. Joskus fataalimmin, joskus väliaikaisemmin.

Ja tähän se meidän osaltamme olisi jäänytkin, sillä näitä huhujahan kuullaan jokaisen firmware-päivityksen myötä. Paitsi että, nyt huhuilla näkyy olevan perää. Itse Rockstar Games kun on varoittanut pelaajia siitä, että niin todellakin on: 3.61 yhdistettynä intensiivisempiin peleihin tietää ongelmia.

”Olemme kuulleet useita raportteja, joiden mukaan muutama peli 3.61:llä pelattuna sammuttaa PS3:n tai ”Red Lightaa” sen. Olemme varmistaneet lokaalisti, useilla eri PS3:n malleilla, että useat eri pelit (Rockstarin ja muiden) ylikuumentavat ja jumittavat koneen, mutta vain 3.61 -version koneissa”, Rockstar varoitti.

Voinemme olla kohtalaisen varmoja siitä, että Rockstar ei virallisesti varoittelisi pelaajia moisesta ja näin syyttäisi ongelmista Sonya, elleivät firman insinöörit olisi todella varmoja asiastaan. Missä sitten on vika? No, sitä ei toki firmwarea tutkimatta tiedä, mutta jos pitäisi veikata, niin joku on onnistunut sotkemaan PS3:n tuuletinten ohjaukseen käytetyn koodin, jolloin konsolit ylikuumenevat. Oli miten oli, 3.62:n odottelu alkoi.

Päivitys klo 12.40: Rockstarin viesti on nyttemmin poistettu sekä studion omalta että PlayStation-foorumeilta. Yhtiö on myös muistuttanut, ettei lausunto ollut yhtiön virallinen kannanotto vaan nimenomaan asiakastuen vastaus asiakkaille.

Sony itse on ottanut asiaan kantaa kaikessa lyhykäisyydessään näin: ”emme kommentoi tuotteisiimme kohdistuvia huhuja tai spekulaatioita.”

Lähde: Rockstar

Lue myös

DiRT 3 – talla pohjaan ja rallia ajamaan

Fable 3 Traitor’s Keep DLC (PC, Xbox 360)

Fallout: New Vegas – Honest Hearts DLC (PC, PS3, Xbox 360)

Roccat Kova[+] – pelihiiri täynnä Lapin taikaa

Muropaketin uusimmat