PS4:n Rain World -tasohyppelyssä kamppaillaan tummanpuhuvassa maailmassa

21.01.2017 12:00 | Muropaketin toimitus

Videocultin kehittämä, tummanpuhuva tasohyppely Rain World ei tule ohjailemaan pelaajaa kädestä pitäen. Studion mukaan peliin on kehitetty kokonainen elävä ekosysteemi.

Tuoretta tasohyppely- ja seikkailukokemusta kaipaavien kannattaa painaa mieleensä nimi Rain World. PlayStation 4:lle kehitettävä indiepeli tulee sisältämään tummanpuhuvan maailman ja ekosysteemin, jossa erilaiset olennot toimivat pelaajasta riippumatta.

Kehittäjästudion Videocultin taiteilija ja ohjelmoija Joar Jakobsson kuvailee peliä PlayStation Blogissa:

– Rain Worldissa teemme monia asioita videopelien perinteistä poiketen. Olemme rakentaneet yhtäläisesti peliä sekä eräänlaista elävää ekosysteemisimulaatiota, jossa olennot elävät itsenäisinä pelaajasta ja etsivät autonomisesti maailmasta sekä ruokaa että suojaa.

Rain Worldin pelihahmo on valkoinen pikkuotus slugcat, joka sijoittuu ravintoketjun alapäähän. Monet maailman olennot yrittävätkin pistää slugcatin hengiltä, mutta voivat myös jättää otuksen huomiotta, jos parempaa saalista on tarjolla. Rain Worldissa pelaajan kannattaakin usein antaa luonnon tehdä tehtävänsä ja odottaa oikeaa hetkeä poistua piilosta. Olennot voivat myös oppia tunnistamaan pelihahmon ja oppia jopa jäljittämään tätä pelimaailmassa.

Jakobssonin mukaan monissa peleissä esteiksi tarkoitetut elementit on usein suunniteltu vain pelaajan ylistettäviksi. Rain World ei toimi näin.

– Haluamme luoda toisenlaisen kokemuksen, jossa maailma ja sen asukkaat eivät anna pelaajalle mitään erityiskohtelua.

16-bittisen grafiikan innoittama, tummanpuhuva tasohyppely Rain World ilmestyy vielä tänä vuonna PS4:lle. Alta näet pelistä joulukuussa PlayStation Experience -tapahtumassa esitetyn trailerin.

indiepeli

Kaikki jutut aiheesta

Muropaketin uusimmat