PS4:n speksit – AMD:n prosessori, Radeon-näytönohjain

21.02.2013 11:45 | Jukka O. Kauppinen

Sony ehätti yöllä kertomaan geneerisesti PS4-konsolin tekniikasta, mutta aamun sarastuksen myötä yhtiö on toimittanut myös vähän tarkempia speksejä koneesta. Mutta kerrataan ensin sitä geneerisempää huttua:

PS4:ssä on ”…mukaansatempaavaa pelattavuutta, upeat ja nopeat grafiikat, älykästä persoonallistamista, hyvälle upotetut sosiaaliset mahdollisuudet ja innovatiiviset toisen näytön toiminnot. PS4 yhdistää PlayStation Network -palvelun pilvipalveluihin ja tarjoaa jatkuvasti laajentuvan pelaamisen ekosysteemin, joka keskittyy pelaajiin ja päästää heidät pelaamaan missä tahansa, millä tavoin tahansa.”

PS4:n perustekniikka on lainattu suoraan PC-maailmasta, millä on pyritty sekä tekemään koneesta selkeämpi ja yksinkertaisempi, mutta myös helpottamaan pelikehittäjien urakkaa siirtymällä pois umpikujaan ajautuneen Cell-prosessorin mutkikkaasta arkkitehtuurista.

Konsolin AMD-prosessorissa on kahdeksan 64-bittistä ydintä. Näytönohjain tukee nykytyyliin myös fysiikkalaskentaa ja siinä on tehoa yhteensä 1,84 teraflopsia.

Konsolissa on kahdeksan gigatavua GDD5-muistia, jossa riittää vauhtia 176 gigatavua/sekunnissa tiedonsiirtoon.

Koneessa on myös spekseissä mainitsematon erillinen prosessori – tai apupiiri – joka pyörittää käyttöjärjestelmätoimintoja. Sen avulla konsoli voi esimerkiksi ladata verkosta tiedostoja, päivityksiä tai lisäsisältöjä pelaamisen taustalla. Käyttisprosessori voi olla myös päällä, vaikka muu konsoli olisi sammutettu, jolloin se voi ladata uudet käyttöjärjestelmäpäivitykset yöllä käyttäjien nukkuessa kaikessa rauhassa.

Main Processor

Single-chip custom processor

CPU :  x86-64 AMD “Jaguar”,  8 cores

GPU : 1.84 TFLOPS,  AMD next-generation Radeon based graphics engine

Memory GDDR5 8GB
Hard Disk Drive Built-in

Optical Drive

(read only)

BD 6xCAV

DVD 8xCAV

I/O Super-Speed USB (USB 3.0) 、AUX
Communication

Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T)

IEEE 802.11 b/g/n

Bluetooth 2.1 (EDR)

AV output

HDMI

Analog-AV out

Digital Output (optical)

 

PlayStation 4 -uutisvirtaa voit seurata kätevästi asiasanan kautta: PlayStation 4.

Lisää aiheesta

PS4 julkaistaan jo tänä vuonna

PS4 on PC:n serkku

PS4:ssä uusi padi, Kinect-klooni

Sony vahvisti: PlayStation 4!

Sony: PlayStation 3:lla edessään vielä pitkä ja menestyksekäs elämä