UUSIMMAT

PS4:n striimausominaisuudet eivät välttämättä toimi vielä julkaisupäivänä

24.02.2013 10:00 | Juho Anttila

Sonyn odotettu PlayStation 4 -julkistus nähtiin vihdoinkin ja tilaisuudesta jäi suuhun varsin hyvä maku. Uudesta pleikkarista tulee löytymään niin tehoa kuin myös mielenkiintoisia uusia ominaisuuksia. Yksi näistä ominaisuuksista on pelien striimaaminen verkon yli Sonyn viime vuonna ostaman Gaikain toteuttamalla teknologialla.

Jo aiemmin huhuttiin, että PlayStation 4:llä voi pelata PlayStation 3 -pelejä striimausteknologian avulla. Sonyn julkistamistilaisuudessa Gaikai-pomo David Perry maalaili visioita myös PlayStation 4 -pelien pelaamisesta Vitan näytöllä, verkon kautta pelattavista demoista ja mahdollisuudesta pelata digitaalisesti ostamaansa peliä latauksen ollessa vielä kesken.

Sonyn Jack Tretton on nyt kiirehtinyt tarkentamaan Perryn lausuntoja. Trettonin mukaan ei ole lainkaan varmaa, että David Perryn lupaamat ominaisuudet ovat käytettävissä heti konsolin julkaisuhetkellä. Striimausteknologiaa tullaan hyödyntämään jo konsolin julkaisuversiossa ja ennemmin tai myöhemmin kaikki Perryn hehkuttamat ominaisuudet toteutetaan toki. Konsolin julkaisuhetkellä teknologiasta on kuitenkin käytössä vasta rajallisempi versio.

Lähde: Edge

Lisää aiheesta

PlayStation 4 -julkistus kolmessa hauskassa minuutissa

PS4:n speksit – AMD:n prosessori, Radeon-näytönohjain

PS4 julkaistaan jo tänä vuonna