PS5:llä voi vahingossa pelata PS4-versiota pelistä – Näin tarkistat, onko kyseessä päivitetty versio

09.02.2021 09:50 | Muropaketin toimitus

Monet PlayStation 5 -pelaajat saattavat vahingossa pelata edellisen sukupolven versioita peleistä.

Kotaku on nostanut esiin epäselvyyden PlayStation 5 -pelien asennuksissa. Useimmat pelit ovat tällä hetkellä saatavilla myös PlayStation 4:lle, ja PS5 luonnollisesti tukee PS4-pelejä. Ongelmaksi onkin muodostunut se, että pelaajat voivat epähuomiossa asentaa pelin PS4-version, jolloin he eivät pääse nauttimaan uuden sukupolven päivityksistä.

Pelin version näkee konsolin työpöydältä. Alla olevista kuvista ensimmäisessä on kyse PS4-pelistä (Death Stranding), jolloin pelin nimen perässä lukee PS4. Toisessa kuvassa taas kyse on molemmille konsoleille julkaistun pelin PS5-versiosta. Tällöin pelin nimen (Immortals Fenyx Rising) perässä ei lue mitään ylimääräistä.

Ongelmallisempaa on, kun pelaaja asentaa levyltä PS4-pelin, josta on tarjolla ilmainen PS5-päivitys. Pleikkarin tuoreen päivityksen myötä konsolin pitäisi asentaa suoraan PS5-versio, mutta kaikilla pelaajilla näin ei ole tapahtunut.

Esimerkiksi äskettäin remasteroituna ilmestyneen Nioh 2:n voi helposti asentaa PS4-versiona. Kotaku neuvoo tällöin menemään pelin kauppasivulle, jossa pitäisi näkyä ladattavissa oleva PS5-päivitys.

Xbox Series -konsoleilla ei vastaavia sekaannuksia pääse syntymään. Xboxin lanseeraamaa Smart Delivery -järjestelmä nimittäin asentaa automaattisesti uuden sukupolven version kaikista peleistä, joista sellainen on tarjolla.