Uusimmat

PSN-kriisi käy Sony-pomoille kalliiksi

29.06.2011 14:00 Tero Lehtiniemi

Tuoreimpien raporttien mukaan PlayStation Networkin alas vieneen hakkeri-iskun vahingot ovat jääneet siinä mielessä pieniksi, että noin 90% PSN-käyttäjistä on tähän mennessä palannut palveluun. Tämä ei toki kerro koko totuutta, sillä tällaiset tilanteet eivät oikeassa elämässä korjaannu ilman että jonkun pää putoaa. Tässä vaiheessa proverbiaalinen mestaaminen onkin kohdistumassa viihdejätin johtoon.

Tarkemmin sanottuna tulilinjalla ovat Sonyn toimitusjohtaja Howard Stringer ja PlayStation-pomo Kaz Hirai. Molempien palkkaa nimittäin leikattiin rankalla kädellä, ilmeisesti kiitoksena sekä PSN-kriisistä että Sonyn kolmesta peräkkäisestä tappiollisesta vuodesta. Viimeisimmän tilinpäätöksen mukainen tappio on yhtiön suurin kuuteentoista vuoteen. Joku voisi sanoa ettei nyt mene kovin vahvasti.

Palkan leikkaaminen on siinä mielessä hillitty ratkaisu, että monissa yhtiöissä tämän tason johtohenkilöt olisi jo pistetty surutta vaihtoon. Monet epäilevätkin Stringerin lähtölaskennan jo alkaneen, ja tämän seuraajaksi on mitä ilmeisemmin nousemassa kriisissäkin ryvettynyt mutta viimeksi maaliskuussa ylennetty Hirai.

Lähde: Giant Bomb

Lue myös

PlayStation 3:n murtanut GeoHot Suuren Saatanan palvelukseen

LulzSec-hakkeri sai bännit Internetistä

Duke Nukem Forever (PC, PS3, Xbox 360)

White Knight Chronicles: Origins (PSP)

Muropaketin uusimmat