UUSIMMAT

Puolustusvoimat haluaisivat tulevaisuudessa myös eSports-pelaajia Urheilukouluun

03.06.2017 19:55 | Muropaketin toimitus | 2

Suomen Puolustusvoimat pohtii mahdollisuutta, että myös eSports-pelaajille sallittaisiin pääsy korkean tason urheilijoille suunnattuun Urheilukouluun.

Suomen Puolustusvoimien pääesikunnassa harkitaan tällä hetkellä parhaiden eSports-pelaajien sijoittamista Puolustusvoimien Urheilukouluun, raportoi Helsingin Sanomat. Asian valmistelu on edelleen kesken, mutta mikäli kaikki sujuu eSports-pelaajien kannalta myönteisesti, voisivat ensimmäiset eSports-pelaajat hakea Urheilukouluun jo kuluvan vuoden lopulla.

Puolustusvoimien eSports-innokkuuden taustalla on halu hyötyä elektronisen urheilun parhaista pelaajista erilaisten sotasimulaattoreiden harjoitusvastustajina. Pääesikunnassa valmennuksen johtajana toimivan Jouni Ilomäen mukaan Puolustusvoimissa ei kuitenkaan ole vielä täyttä varmuutta siitä, miten eSports-pelaajia voitasiin tarkalleen ottaen hyödyntää muiden sotilaiden simulaattorikoulutuksessa.

Puolustusvoimien apuna Urheilukouluun mahdollisesti valittavien eSports-pelaajien rankkaamisessa toimii Suomen elektronisen urheilun liitto eli SEUL. Vielä tällä hetkellä ei kuitenkaan ole tietoa siitä, millä meriiteillä Urheilukouluun pyrkiviä eSports-pelaajia verrattaisiin toisiinsa.
esports

Kaikki jutut aiheesta
Keskustelu

Hahaa mikä vitsi. Valtiolta ilmainen jolt cola finninaamoille niin sillä vihreitä miehiä vastaan.

?

Hahaa mikä vitsi. Valtiolta ilmainen jolt cola finninaamoille niin sillä vihreitä miehiä vastaan.

Luitko otsikkoa pidemmälle?

Puolustusvoimien eSports-innokkuuden taustalla on halu hyötyä elektronisen urheilun parhaista pelaajista erilaisten sotasimulaattoreiden harjoitusvastustajina.

Idea on hyvä. Noilla simuilla harjoitellaan taktiikkaa, joukkotoimintaa yms. Voi olla morteilla ihan eri motivaatio päihittää vastustaja kun tietää että toisella puolella on taitava ihminen eikä tekoäly, josta ei voi tietää minkä verran se huijaa.

Eri juttu sitten minkä verran tuota voi hyödyntää käytännössä. Ja älä huoli, kyllä ne siellä metsässäkin pääsee ryynäämään ihan tarpeeksi.

Muropaketin uusimmat