Uusimmat

Pyssymachoilu ja palkkasoturifantasiat muovasivat Jagged Alliance 2:ta

02.09.2014 17:59 Jukka O. Kauppinen

Jagged Alliance oli kauan sitten kova hitti PC-pelaajien keskuudessa. Sopivan realistista palkkasoturimeininkiä ja taktista vuoropohjaista taistelua tarjonnut peli upotti pakkaukseensa myös hienoisen annoksen roolipelaamista, ja sehän upposi kuin häkä. Lisälevyjen jälkeen peli sai jatko-osan vuonna 1999, mutta tässäpä vaiheessa pelisuunnittelijoilla oli mielessään muutakin kuin vain paremman pelin tekeminen.

Ekan pelin ilmestymisen jälkeen pelikehittäjät näet tajusivat, että heillä on ulottuvillaan huomattava, liki täysin neitseellinen kohderyhmä. Porukka, joka ei koostu pelaajista – mutta rahaa heillä riittää. Nimittäin asehullut, pyssymachot ja elämäänsä kyllästyneet palkkasoturifanit. Se porukka, joka luki muun muassa Soldier of Fortune –lehteä ja fantasioi jännittävämmästä elämästä metsästyskivääriään kiillottaen.

Yhdysvallat oli 90-luvulle saavuttaessa jo toipunut Vietnamin sodan häviön traumoista. Veli Schwarzenegger oli tehnyt Commando- ja Predator-elokuvat, Stallone Rambot ja asekulttuuri kukoisti. Niinpä Sir-Tech-studion kaverit päättivät panostaa juuri asemachoilijoiden miellyttämiseen rakentamalla Jagged Alliance 2:een täysin uudet taistelu- ja asejärjestelmät, ja tietenkin mallintaa siihen aseita. Aitoja aseita. Paljon aitoja aseita.

Ja se toimi.

Jagged Alliance –pelien ja asekulttuurin suhteesta voi lukea tarkemmin Motherboard-sivuston oivasta artikkelista sekä Jagged Alliance 2:n synnystä kertovasta kirjasta.

Lisätietoja: Motherboard, How Mercenaries and Gun Culture Shaped One of the Best Strategy Games Ever Made

Lisätietoja: Boss Fight Books: Jagged Alliance 2 by Darius Kazemi

Lisää aiheesta

Jagged Alliance 2:n uudelleenlämmittely: pelikuvaa netissä 

Jagged Alliance: Back in Action (PC) 

Saako Jagged Alliance: Flashback joukkorahoituksensa? Se saattaa olla SINUSTA kiinni

Vaikka jonnet eivät muista niin Jagged Alliancen palkkasoturit sotivat sorrettujen puolella 

Muropaketin uusimmat