Quantum Break saapui Steamiin ja toimii nyt vanhemmillakin Windowseilla

30.09.2016 12:19 | Jukka O. Kauppinen

Remedyn scifi-toimintaseikkailu Quantum Break on saatu lopultakin sellaiseen muotoon, jossa PC-pelaajien kelpaa siitä nautiskella. Nimittäin Steamiin.

Alkujaan Xbox Onelle ja Microsoftin Windows Storen kautta PC:lle julkaistu tieteistoiminta ei oikein saanut PC-pelaajilta suurta rakkautta. Sekä Windows 10 -käyttöjärjestelmä että Windows Store kaikkine rajoituksineen olivat/ovat vielä aika sivussa pelaamisen valtavirrasta. Steam-latauskauppa sen sijaan, se on siellä ihan ytimessä.

Quantum onkin nyt julkaistu sekä digitaaliesti Steamissä että kauppojen hyllyille komeana Timeless Collector’s Edition -boksina, joka sisältää myös Making Of Blu-Rayn, Making of -kirjan, soundtrackin CD:nä ja kaksi julistetta.

Ehätin jo eilen heittämään Steam-version tulille, ja hulppean 60 gigan kulman levyltä nappaava peli osoittautui oikein toimivaksi ja näyttäväksi. Pelasin Quantumin jo aiemmin läpi Xbox Onella, ja PC-versio pyöri Windows 7 -koneellani oikein tyydyttävästi. Ultra-asetukset toki aiheuttivat vanhemmalla koneellani jo tiettyä yskintää, joten sujuva pelattavuus vaati graffa-asetusten loiventamista. Sitten pelin alku sujuikin oikein kivasti ja täytyy myöntää, että kyllä hiiriohjaus tuo fps/3ps-peleihin aina oman tarkemman tuntumansa.

Jotta kiitokset Remedylle. Toivottavasti tekin siellä ulkona nautitte hienosta suomiseikkailusta.

Steam-versio vaatii alleen minimissään 64-bittisen Windows 7:n, 8 Gt muistia ja Intel Core i5-4460 / 2, 70GHz / AMD FX-6300 -tasoisen prosessorin.

Lisätietoja: Quantum Break (Steam)

Lisää aiheesta

Aika. Neljäs ulottuvuus. Se kulkee eteenpäin, tasaiseen tahtiin. Niin kuvittelemme. Mutta aika taipuu, kuten avaruuskin. Voiko aikaa kääntää taaksepäin? Voiko ajassa matkustaa? Mitä siitä seuraa? Voiko kerran jo tapahtunutta muuttaa? Se on yksi niistä monista kysymyksistä, joita suomalaisen videopelihistorian kallein (joskaan tuskin odotetuin, arvatkaas mihin viittaan) teos kysyy.

Quantum Break on hyvä peli, loistava tarina (PC, Xbox One)

 

Quantum Break
Kaikki jutut aiheesta

Muropaketin uusimmat