Quantum Break tykkää striimaajista

23.03.2016 17:03 | Jukka O. Kauppinen

Viimeisen vuoden aikana Youtube, Twitch ja muut verkkovideopalvelut ovat lyöneet kovasti näpeille kaikkia videoiden ja striimien tekijöitä. Tekijäoikeuspalvelut ovat näet ryhtyneet jopa suhteettoman ärhäkiksi, minkä seurauksena Copyright Violation -ilmoitukset ovat tuttu juttu aivan liian monelle videomaakarille.

Vaan Remedypä näyttää tässä mallia. Quantum Break -pelissäkin on lisensoitua musiikkia, mutta niistä ei pauku tekijäoikeuspiiskaa. Pelin valikoissa on näet poikkeuksellisen kätevä valinta: Copyrighted Music On/Off.

Peleissä käytetään laajalti lisensoitua musiikkia, ja koska maailma on usein paska paikka, niin videontekijä saa joskus tekijäoikeusrikkeen niskalleen lyhyestäkin taustalla soivasta lurituksesta. Striimipalvelut puolestaan mykistävät koko lähetyksen, jos siellä soi jotain luvatonta.

Vaan Quantum Breakissä potentiaaliset videoita ja striimejä mykistävät musiikit voi pistää pois päältä. Se saattaa tarkoittaa joidenkin paikkojen tunnelman muuntumista, kun radiosta ei soikaan paikkaan sovitettua musiikkia, mutta video- ja striimimaakarit tykkäävät.

Suomalaispeli saapuu PC:lle ja Xbox Onelle 5. huhtikuuta.

Lisätietoja: https://www.quantumbreak.com/

Lisää aiheesta

Ensimaistiainen: Quantum Break on täyttä Remedyä

Pelikopteri #019 – sarrrrjoja ja seikkailuja

Quantum Break –haastattelussa Remedyn efektivelho Australiasta – Greg Louden

Quantum Break on ”iso pläjäys”, haastattelussa Remedyn Sam Lake

Quantum Break -peli nostaa uskottavan pelinäyttelemisen riman uudelle tasolle