Rahalla saa mutta se on keräilykorttipelien perusluonne – ennakossa Hearthstone: Heroes of Warcraft

28.02.2014 10:00 | Jukka O. Kauppinen

Julius Jämsén matkusti keräilykorttipelien maailmaan ja muista taasen erään universaalin säännön. Keräilykorttipelaamiseen, samoin kuin f2p-näpräykseen, pystyy upottamaan tuhottomasti rahaa. Niin myös Blizzardin tulevaan Hearthstone: Heroes of Warcraft  -peliin.

Haluatko ensin hyökätä yhdellä hirviöllä, pelata jättimäisen taian ja vasta sitten hyökätä muilla olennoilla? Onnistuu! Vastustajan vuorolla voit vain seurata tapahtumia, tai tarkistaa uusimmat sosiaalisen median kuulumiset. Näin yksinkertaistamalla on luotu itse asiassa enemmän mahdollisuuksia pelata huonosti. Jokainen vuoro on palapeli ja jos kokoat palojasi väärässä järjestyksessä, romahtaa se maan tasalle.  Oma vuoro on kriittinen ja virheistä saa syyttää vain omaa huolimattomuutta.

Saako euroilla naurettavaa etua kanssakilpailijoihin? Lyhyt vastaus on kyllä. Jos hyvänä mallina free2play-pelistä pitää pelejä, joissa rahalla voi ostaa vain kosmeettisia asioita, voi Heartstone tuntua rahastukselta. Blizzardin testatessa suljetussa betassaan ranked-järjestelmän toimivuutta kaikki pelaajat palautettiin alkuun. Yhtäkkiä loppuun saakka viilatut pakat olivat samalla viivalla ensikertalaisten kanssa. Meno oli brutaalia ja itse poistuin rankedista muutamaksi viikoksi.

Pitkä vastaus: tervetuloa keräilykorttipelaamisen maailmaan! Pelkästään videopelejä pelaavalle voi tulla shokkina se, että jos korttipeleissä haluaa pärjätä, on harrastukseen käytettävä huomattavia summia. Joihinkin paikallisen harrastekaupan turnauksiin on turhaa edes osallistua, mikäli pakan rahallinen arvoa ei ilmoiteta kolminumeroisilla summilla. Toki poikkeuksiakin on ja parilla kympillä saa pelissä kuin pelissä aikaiseksi pakan, jolla voi pelata ja jopa voittaa. Mutta mitä viilatumpi pakka on, sitä varmempi on voitto. Ja viilaamiseen kuluu rahaa.

Lue koko artikkeli: Hearthstone: Heroes of Warcraft –ennakko (Mac, PC)

Lisää aiheesta

Magic 2014: Duels of the Planeswalkers (PC, PS3, Xbox 360 

Might & Magic: Raiders on ilmaispelattava hack’n’slash-seikkailu 

Rikkaaksi Steam-korteilla – ainakin melkein 

Suomalainen nettikorttipeli Cabals julkaistu 

Muropaketin uusimmat