Uusimmat

Rail Nationin veturit puksuttavat kohti Amerikkaa

11.08.2014 18:00 Jukka O. Kauppinen

Selainpelattava f2p-junapeli Rail Nation laajenee nyt Amerikan mantereen kartalla, vetureilla ja rapakontakaisilla ominaisuuksilla. Vastakkain ovat idän ja lännen rautatieparonit, jotka pyrkivät valloittamaan suuren mantereen omille rautahevoilleen.

Pelikartta perustuu maantieteelliseesti aitoon Amerikkaan. Mukana on 50 amerikkalaiskaupunkia, jotka on mallinnettu pelin puitteissa mahdollisimman pitkälti alkuperäisiä vastaaviksi. Kartalla on niin ikään tuttuja maamerkkejä, kuten San Franciscon Golden Gate, New Yorkin Vapaudenpatsas, Grand Canyon, Mount Rushmore sekä paljon muita Yhdysvaltojen tunnusmerkkejä.

USA-peliskenaariota varten on useita alkuperäisiä 3D-mallinnettuja vetureita korvattu amerikkalaisilla veturimalleilla. Mukana on 14 täysin uutta veturia Yhdysvaltojen rautatieverkoston rakentamista varten. Myös vetureiden ostoruutu on uudistettu USA-peliskenaariota varten ja uudet veturit ovat nähtävissä teräväpiirtotarkkuudella koko ruudun kokoisena. Useiden vetureiden ostaminen kerralla on myös mahdollista. Lisäksi 36 uutta värivaihtoehtoa eri vetureille tuovat lisää vaihtelua jo olemassa olevalle veturivalikoimalle.

Peliskenaarion ytimessä on idän ja lännen kaksintaistelu rautateiden vallasta. Atlantic Railway ja Pacific Railroad pyrkivät kumpikin rautatiebisneksen hallitsijoiksi. Pelin alussa jokainen pelaaja valitsee edustamansa tahon, jonka puolella pelataan pelikierroksen loppuun asti. Pelikartan kaupungit on jaettu tasaisesti kummankin puolen kesken, mutta tilanne saattaa tietenkin muuttua pelin tapahtumien mukaan. Mitä enemmän kumpikin taho saa haltuunsa kaupunkeja, sitä enemmän annetaan pisteitä.

 

Mukana tulevat uudet ominaisuudet ja lisäykset eivät koske vain Rail Nationin USA-peliskenaariota, vaan myös alkuperäistä Rail Nation -peliä. Esimerkiksi junalista on täysin uusittu ja tehty helpommaksi pelaajien hallita. Huoltotoimenpiteet ovat nyt helpompia ja PLUS-tilin käyttäjät voivat ostaa useita vetureita kerralla. Kaikkien veturien keskinäistä pelitasapainoa on myös säädetty ja hienoisia uudistuksia on tehty myös pelikierrosten loppuun.

Rail Nation USA on suomenkielinen ja sitä voi pelata ilmaiseksi.

Lisätietoja:  http://play.rail-nation.com

Lisää aiheesta

Rail Nation (Linux, Mac, PC) 

Rail Nation on pohjimmiltaan MMO, joten roolipeleistä tutuiksi tulleita kiltoja kutsutaan yhdistyksiksi. Niiden tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon resursseja valitsemaansa kaupunkiin. Yhdistyksessä olevat pelaajat voivat myös auttaa toisiaan keräämällä tovereidensa rahat ja mainepisteet klikkailemalla juna-asemilla olevia palveluita. Klikkaillessa ei kuitenkaan rosvota kaveria, vaan lihotetaan tämän pankkitiliä. Idea toimii usein hyvin, mutta osa pelaajista on laiskoja tai sitten jo unohtanut koko pelin, sillä heidän pankkitilinsä ovat jo täpötäynnään eikä heitä voi tällölin enää auttaa.