Rainbow Six -betasekoilu suututti pelaajat

28.09.2015 12:00 | Juho Anttila

Ubisoftin Rainbow Six Siege, uusin jatko-osa maineikkaalle taktiselle Rainbow Six -räiskintäpelisarjalle ilmestyy joulukuun alussa. Sitä ennen peliä betatestaillaan, parhaillaan suljetusti. Nykyään tuttuun tapaan pääsy betatestiin on auennut esimerkiksi pelin ennakkotilanneille. Tai näin pelaajat ainakin kuvittelivat, sillä todellisuus on hieman toisenlainen.

Redditissä ja Ubisoftin keskustelupalstoilla käydään parhaillaan närkästynyttä keskustelua, aika moni kun on joutunut odottelemaan betatestiin oikeuttavaa avaintaan pitkään sen jälkeen, kun testiaika on jo alkanut. Ubisoftia on muun muassa ehditty vertaamaan jo EA:ta kehnommaksi asiakaspalvelijaksi.

Ubisoft selittelee tapahtunutta toteamalla, että betatestin tarkoituksena on nimenomaan testata pelin tekniikkaa ja siitä syystä pelaajia ajetaan sisään testiin asteittain. Täysin ymmärrettävää toki, mutta kieltämättä kuvio muuttuu dramaattisesti, kun betatestioikeus liitetään esimerkiksi maksulliseen pelitilaukseen. Siinä mielessä myös pelaajien närkästys on oikeutettua, etenkin, kun betatestin on tarkoitus loppua jo tänään maanantaina. Ubisoft tosin on nyt saanut lähetettyä testiavaimen kaikille siihen oikeutetuille.

Lähde: Videogamer

Lisätietoja: Pelin kotisivu

Lisää aiheesta

Ensikosketuksessa Rainbow Six: Siege – onko veteraanista tiimisotimisen uudistajaksi?

37 minuuttia Rainbow Six Siegeä

E3Dome: Rainbow Six Siege luottaa ympäristön tuhoutumiseen ja Siege-mekaniikkaan

 

Muropaketin uusimmat