UUSIMMAT

Räiskintä on out, fantasia on in

04.04.2010 15:50 | Jukka O. Kauppinen

Roolipelimies Matthew Findley, InXile-studion toimitusjohtaja, on vakaasti sitä mieltä, että pelaajat vaativat vaihteeksi peleiltään muutakin kuin isoja pyssyjä ja räiskintää. Action on out, fantasia in, siinä miehen viesti.

Roolipelit ja fantasia ovat seuraavat videopelaamisen in-jutut, herra visioi.

”Fantasia on yksi maailman isoimmista genreistä. Muutama ihminen kävi taannoin katsomassa Taru sormusten herrasta –nimisen pikkuleffan. Minusta fantasia on kasvanut suureksi, mutta sitä ei vain näy toimintapeleissä”, Findley ihmettelee.

Eikä ihme. Onhan firman tekemässä parhaillaan Hunted: The Demon’s Forge –nimistä fantasiaseikkailua. Kyllähän jokainen toivoisi, että juuri hänen pelinsä nousisi huippusuosioon.

Toki fantasialla on ystävänsäkin. Dragon Age: Origins on yksi viime aikojen suosituimmista peleistä. Fantastisia elementtejä löytää myös BioShockista ja Mass Effecteistä, vaikka ne ovatkin enemmän scifiä. Genren ei siten voi väittää olevan ihan nurkkaankaan ahdistettu, joskin Tarun menestyksellä fantasiaa ei kannattaisi perustella. Onhan edellisestä elokuvasta jo se seitsemän vuotta, missä ajassa muoti-ilmiöt ehtivät vaihtua jo pariinkin kertaan.

Lähde: Action games are at their peak’

Lue myös

Alan Wake parrasvaloissa – Remedy haastattelussa (osa 3)

Blizzard voisi lisensoida Battle.netin

Cataclysmin testaus alkaa tässä kuussa?

Kaviokatsaus – testissä vauhdikkaat hevospelit

Muropaketin uusimmat