Räiskintäpelit koulivat headshottaamaan

02.05.2012 22:00 | Jukka O. Kauppinen | 94

Amerikkalainen tutkimus selvitti jännittävän asian: realististen tai ylipäätänsä minkälaisten tahansa räiskintäpelien pelaaminen näet parantaa osumatarkkuutta myös ihan oikeilla pistooleilla ammuttaessa. Ainakin kun pelatessa käyttää pistooliohjainta.

Amerikkalaistutkimuksessa peluutettiin 151:tä opiskelijaa Resident Evil 4:n, Wii Playn ja Super Mario Galaxyn parissa. Pelaamiseen käytettiin joko normaalia padiohjainta tai konsolin pistooliohjainta. Pelisession jälkeen opiskelijat laitettiin ampumaradalle ammuskelemaan 1,8 metrin korkuista ihmismuotoista maalia, joka oli 6,1 metrin päässä.

Hieman vähemmän yllättäen ne opiskelijat, jotka olivat pelanneet räiskintäpelejään pistooliohjaimella, ampuivat 99 prosenttia enemmän headshotteja maalitauluun kuin padistit. Lisäksi pistooliohjainpelaajat osuivat maaliin kolmanneksen enemmän kuin muut.

Muutenkin ”räiskintäpelejä pelaavat olivat muita tarkempia ampumaan ja tähtäsivät useammin päähän.”

Tutkija ynnää, että ”räiskintäpelit palkitsevat päähän osumisesta, joten niiden pelaajat tähtäsivät automaattisesti muita herkemmin kohteiden päähän.”

Super Mario Galaxyn pelaajat olivat kehnoimpia headshottaajia ja osuivat ampumaradalla kaikkein huonoimmin.

Tutkimuksen teki Ohio State University.

Lähde: Medical Xpress, Video games can teach how to shoot guns more accurately and aim for the head

Lue myös

Osallistu Tekken 3D Prime -skabaan

Sound Blaster Recon3D Fatal1ty Professional -äänikortti testissä

The Witcher 2: Assassins of Kings Enhanced Edition (PC, Xbox 360)

Twisted Metal (PS3)

Keskustelu

@2.

jos joukossa ei olisi muita kuin vain räiskintäpelejä niin mistä otettaisiin vertaus, totta kai siellä on pakko olla normaalejakin pelejä.

@7.

Kasuaali peleiksi lasketaan mm. black ops ja skyrim joten enpä tiedä kehtaako haukkua 99% pelaajista.. ei kasuaaleja pelejä ovat esim. neverwinter nights yms. mutta juuri black ops on tehty sellaiseksi että sitä voi helposti rennosti pelata pari matsia kun jaksaa. (en tosin omista moista kun joka vuosi tulee uus joka maksaa 70e)

@5: no ei todellakaan, jos 25 metristäkin osuu suuri osa perusjannuista siihen normaaliin maalitauluun

3. Jos on ampunut pistoolilla (siis ihan oikealla) niin ne tietää, että ilman mitään kokemusta n. 99% tulee ampumaan ohi noista perusjannuista tuollakin matkalla. Eli kaippa tuolla yksi on ampunut ennen :D

Mistä lähtien Resident Evil 4, Wii Play ja Super Mario Galaxy ovat olleet räiskintäpelejä? Tuskimpa kovin moni käyttää Counter-Strikeä tai Call of Dutyä pelatessa pistooliohjainta… Hiukan harhaanjohtava tutkimus.

Casual pelaajat eivät taida juuri välittää mihin osuu, kunhan osuu :)

Muropaketin uusimmat