Rakastatko wanhoja NES-pelejä? Tässä on kirja sinulle

07.09.2016 15:00 Jukka O. Kauppinen

Mesenaatti-joukkorahoituspalvelussa kerätään juuri rahaa suomenkieliselle Nintendo NES -keräilykirjalle. Teos ei ole mikään peliluettelo, vaan nimenomaan keräilijän näkökulmasta tehty kooste NES-konsolista ja sen peleistä harrastajan kannalta.

Teoksen kuvauksen mukaan…

NES Atlas – Suomalainen keräilijän opas -kirjaan on kerättynä kaikki Suomessa julkaistut kahdeksanbittisen Nintendon pelit. Jokaisesta pelistä löytyy tarkat ja korkealaatuiset valokuvat, tietoa pelimekaniikasta, julkaisutiedot, harvinaisuus- ja arvokartta sekä paljon muuta. Pelien lisäksi kirja tulee sisältämään myös kattavan historian konsolin elinkaaresta Suomessa, mukaan lukien muun muassa tietoa jälleenmyyjistä, lisävarusteista sekä import- ja vuokrapeleistä.

NES Atlas on kattavin Suomessa kirjoitettu opas Nintendon ikonisen konsolin menestyksestä ja sen merkittävyydestä suomalaiseen videopelikulttuuriin. Joukkorahoituskamppanjan avulla tämä yli 500-sivuiseksi tarkoitettu kirja tulee näkemään päivänvalon, ja olemalla mukana autat projektia kattamalla paino- sekä logistiikkakuluja ja samalla olet itse tukemassa suomalaista videopelikulttuuria.

Teos on kivunnut yli 4000 euron ihan muutamassa päivässä, joten 5000 euron minimitavoitteen rikkoutuminen lienee jokseenkin varmaa. Jännänä piirteenä rahoittajat ovat osallistuneet keskimäärin yli 80 euron panoksella, joten aika moni on tainnut napata 120 ja 250 euron luksusversiot, vaikka kirjan saa myös 30 ja 55 eurolla.

NES Atlas

Kirjan valmistumista tähdätään 2016-2017-talvelle.

Lisätietoja: NES Atlas – Suomalainen keräilijän opas

NES
Kaikki jutut aiheesta