UUSIMMAT

Rambo palaa peliruuduille

08.08.2011 17:15 | Jukka O. Kauppinen

Häntä ei pysäytä mikään. Eivät edes omat esimiehet. Sillä brittiläinen Reef Entertainment –studio on onnistunut haalimaan itselleen oikeudet uuteen Rambo-peliin. Tai itse asiassa koko Sylvester Stallonen Rambo-elokuvatuotantoon.

Reef-studion pomo Peter Rezon kertookin, että hän on kova Stallone-fani ja että firma tarttui kaksin käsin Rambo-elokuvien oikeuksiin.

Vaikka muutaman vuoden takainen Rambo 4 –elokuva olikin suorastaan mahtava räimintäeepos, ei siitä ole syystä tai toisesta tehty minkäänlaista peliversiota. Harmi, kyllä esimerkiksi moderneille pelikoneille tehty Operation Wolf –klooni toisi Rambon herkän ytimen oivallisesti esille.

Lieneekö luvassa yhtä upeaa lisenssiherkuttelua, kuin esimerkiksi jo onneksi edesmenneen hollantilaisen Davilex Gamesin karseat Miami Vice- ja Knight Rider -lisenssikamaluudet? Voi herttinen sentään, miten Davilexin tekeleitä aina odotettiinkin kauhunsekaisella jännityksellä.

Viimeisin Rambo-peli on tehty 1989 MegaDrive-konsolille. Kuuluisin rambostelu on tietysti Oceanin 1986 julkaisema Rambo: First Blood Part II.

 

Lisää aiheesta

Rambo (****)

Miami Vice (pc, PS2, Xbox)

Mies, viidakko ja puukko – Rambo taistelee

Ramboilua pelihallissa

Lue myös

Call of Juarez: The Cartel (PC, PS3, Xbox 360)

Kaikkien aikojen paras peliaiheinen cosplay on löytynyt

Ridge Racer Unbounded – suomalainen näkökulma ajopelilegendaan

Xbox 360:n pelit Windows 8:aan?