Ranteet auki: masokistilelu QWOP:in kehittäjän uusin peli CLOP tarjoaa lisää kärsimystä

04.08.2012 15:00 | Tero Lehtiniemi

Eräs pelialan hulvattomimmista lajityypeistä on pelin varjolla ratsastava masokistilelu. Näille on ominaista se, että niiden typerryttävä vaikeus aiheuttaa sekä itkua että naurua samanaikaisesti. Yksi tämän hienon ja täysin kannustettavan lajityypin klassikoista on Flash-peli QWOP. Nyt tästä kulttuuriteosta vastaava henkilö on jälleen saanut aikaiseksi uuden pelin. Saammeko esitellä: CLOP.

QWOP oli Track & Field -tyylinen urheilupeli, jossa pelaajan oli tarkoitus saada juoksija liikkeelle kontrolloimalla QWOP-näppäimillä juoksijan jalkojen eri lihaksia. Murhaavan fysiikkamoottorintu ja lievästi sanottuna persoonallisten kontrollien vuoksi keskimääräinen juoksusuoritus kesti valehtelematta muutamia sekunteja, jonka jälkeen joko atleetin takaraivo, otsa tai nenä kopsahti maahan.

CLOP jatkaa vanhalla tuskalliseksi havaitulla linjalla. CLOP on yksisarvinen, jonka tehtävänä on noutaa ilmeisen huonokäytöksiselle isännälleen mäen takana majaileva neitsyt. H, J, K ja L-näppäimillä kontrolloidaan CLOPin eri jalkoja, ja ideana olisi ensin selvitä mäelle johtavasta tiestä ja sitten itse mäestä. Todennäköisesti neidon kanssa on myös selvittävä takaisin, mutta ainakin allekirjoittaneella osaaminen loppui kesken paljon tätä ennen.

Nelijalkaisen suorittajan ansiosta CLOPin keskimääräinen suoritusaika on huomattavasti pidempi kuin QWOPissa, mutta niinkin helposta tehtävästä kuin tasaisella maalla laukkaamisesta on luonnollisesti tehty varsin haastavaa.

Kuten edeltäjänsäkin, myös CLOP on ilmaiseksi pelattava Flash-peli. Domen toimitus suosittelee.

Lisätietoja: CLOP

Lue myös

Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance (3DS)

Angry Birdsiä yhteistyössä – haastattelussa Housemarquen Ilari Kuittinen

GTA V pilailee skientologien kustannuksella

John Carmack: ”Doom 4 on valmis sitten kun se on valmis”

Muropaketin uusimmat