Raportti väittää: Google on hylkäämässä Stadian pelialustana

06.02.2022 12:20 Muropaketin toimitus

Google tulee jatkossa käyttämään Stadia-pelialustaan muita palveluja varten.

Reilut pari vuotta sitten ilmestyneen Google Stadian tie on ollut kivinen. Striimipohjaista pelialustaa hehkutettiin pelaamisen tulevaisuutena, ja sen oli määrä tuoda AAA-pelikokemuksen mille tahansa laitteelle. Moni oli kuitenkin skeptinen alustan suhteen jo alkumetreillä, eikä Stadia saanut ottanut tuulta siipien alle. Noin vuosi sitten Google lakkauttikin kaikki omat peliprojektinsa, joita Stadialle kehitettiin, ja tämä oli jo lopulta alkua.

Nyt näyttää siltä, että koko alustaa ollaan muuttamassa toiseen suuntaan. Kotaku kertoo Business Insiderin raportista, jonka mukaan Google Stadia on ”alennettu” yhtiön sisällä. Pelialusta on siirretty Googlen tilauspalvelujen alle, ja Stadian teknologiaa on alettu kutsua nimellä Google Stream.

Näyttäisi siltä, että odotettua alemmat myyntiluvut ovat muuttamassa Googlen painopistettä Stadian sisällössä. Esimerkiksi Peloton-kuntopyöristä löytyy jo sovellus, joka toimii Google Streamin kautta, ja raportin mukaan Google aikoo panostaa jatkossa yhä enemmän vastaaviin yhteistöihin muiden yhtiöiden kanssa.

Osa Google Stadian tiimistä keskittyy yhä peleihin, mutta Business Insiderille puhuneen sisäpiiriläisen mukaan tämä on vain ”20 prosenttia” Stadian fokuksesta. Vaikuttaa siis siltä, että Google Stadialle ei voi povata pitkää ikää pelialustana.