Rayman Legends ei ole enää Wii U -yksinoikeuspeli

08.02.2013 14:30 | Juho Anttila

Yksi konsolien myyntivalteista ja kilpailijan laitteista erottavista tekijöistä ovat yksinoikeuspelit. Nintendon Wii U, jonka myynnit ovat muutenkin osoittautuneet pettymykseksi, kaipaisi pelivalikoimaansa lisää sellaisia pelikokemuksia, joihin ei muilla konsoleilla pääse käsiksi. Suunta näyttää kuitenkin olevan päinvastainen.

Aivan hiljattain kerrottiin, että Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge tullaan näkemään myös Xbox 360:lla ja PlayStation 3:lla. Nyt alun perin Wii U:n julkaisupelivalikoimaan suunniteltu Rayman Legends on niin ikään luopunut yksinoikeusstatuksestaan. Samalla pelin julkaisu viivästyy merkittävästi alun perin suunnitellusta.

Rayman Legends ilmestyy näillä näkymin vasta syyskuussa, samanaikaisesti kaikille kolmelle alustalle. Edellinen julkaisupäivä olisi koittanut jo tämän kuun puolella, joten Wii U -version kohdalla lykkäys on suorastaan dramaattinen. Pelin julkaisijana toimivan Ubisoftin mukaan kyse on fanipalautteeseen vastaaminen, sillä moni on toivonut uutta Raymania myös muille konsoleille. Wii U:n heikoilla myynneillä ja pelin sitä kautta laskeneilla myyntiennusteilla lienee myös merkittävä rooli päätöksessä.

Pelin kehittäjät eivät ole tapahtuneesta kovin iloisia. Eräs kehitystiimin jäsen purki tuntojaan pelifoorumilla.

”Jos teitä hatuttaa, arvatkaa, miltä meistä tuntuu. Ajatelkaa: olemme tehneet ylitöitä käytännössä toukokuusta asti, jolloin valmistauduimme E3-messuille. Sitten meidän piti tehdä uusi demo joka kuussa ja yrittää samalla saada itse pelikin valmiiksi. Saimme ensin yhden lykkäyksen, koska oli selvää, että peli ei valmistuisi ajoissa, mutta sitten teimme täysillä töitä saadaksemme sen valmiiksi nyt helmikuussa. Arvatkaa, miltä naamamme näyttivät kun viimeisellä viikolla meille kerrottiin, ettei peliämme julkaistakaan kuukausiin. En voinut uskoa sitä.

Teille lykkäys tarkoittaa, että joudutte odottamaan jokusen kuukauden, ennen kuin saatte pelin käsiimme. Se on todennäköisesti silloin parempi ja siinä on enemmän sisältöä. Mutta meille tämä tarkoittaa, että olemme viettäneet kuusi kuukautta miltei erossa vaimoistamme, lapsistamme ja ystävistämme aivan turhaan, koska eihän meillä ollutkaan kiire yhtään mihinkään. Uskokaa, tätä oli aika helvetin vaikea nieleskellä.”

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Wii U -esittelyssä silmiähivelevän kaunis Rayman Legends

E3Dome: videojysäyksessä Rayman Legends, Marvel Avengers, Splinter Cell Blacklist, ZombiU…

E3Dome: Ubisoftilta kahdeksan peliä Wii U:lle