Red Ashin tarina sai yllättävän käänteen: kiinalainen hämäräfirma rahoittajaksi

30.07.2015 15:00 Miikka Lehtonen

Red Ash oli jo aiemmin hieman hämärä ja hämmentävä Kickstarter-produ. Peli ei ollut muutenkaan saamassa Kickstarter-pottiaan kasaan ja nyt pelastajaksi on ilmestynyt hyvin arveluttava kiinalaisfirma.

Red Ash oli aikamoinen tapaus jo aiemmin. Japanilaisten peliveteraanien Comcept-firmalla riitti jo työtä aiemminkin muun muassa Mighty Number 9 -pelin kanssa. Mega Manin hengelliseksi perilliseksi suunniteltu tasohyppelypeli vaati parikin Kickstarter-kierrosta rahoitustaan varten, joten kun Comcept sitten keräsi 800 000 taalan pottia Mega Man Legends -seuraajaansa varten, innostus ei ollut suunnaton. Keräystä on jäljellä neljä päivää ja potista puuttuu 330 000 taalaa. Heikolta näyttää.

Mutta hei, siinähän näyttää, sillä Comcept on löytänyt peliprodulleen pelastajan! Kiinalainen FUZE Entertainment kun rahoittaa koko roskan. FUZE on tällä hetkellä tunnettu lähinnä sillä ”surullisen kuuluisa” -tavalla, sillä firma tehtailee omaa pelikonsoliaan, jota mainostetaan muun muassa seuraavalla tavalla.

Nyt FUZE siis kustantaa Red Ashin kehityksen, joten mitäs Kickstarter-rahoilla tapahtuu? No, niillä saadaan peliin ”lisää sisältöä”. ”Rahanne menevät nyt 100% sisältöä kohti, joten odottakaa uudistettuja stretch goalejamme”, Red Ashin Kickstarter-sivuilla kehoitetaan. Taitaapa rahoitus jäädä vähän vähäiseksi, sillä mikään yhtälössä ei varsinaisesti herätä hirveästi luottamusta. 

Lähde: Kickstarter