Uusimmat

Reilu meininki: Codemasters teetätti 400 tuntia ylitöitä, jätti palkat rästiin ja antoi potkut

16.01.2012 13:15 Jukka O. Kauppinen

Brittiläinen Sami Essessi sai taannoin melkeinpä lottovoiton, tai ainakin jotain sinnepäin. Näet hyvän työpaikan isossa pelitalossa. Essessi sai työpaikan Codemastersin Guildfordin studiolta, jossa sitten riittikin tekemistä. Bodycount-räiskintäpelin parissa Essessi päätyi tekemään yli 400 tunnin verran ylitöitä ja kaikenlaisia muita urakoita, jotka olivat paljon kovempia ja vaativampia kuin mitä työsopparissa luki.

Ja palkaksi tästä saatiin? Ei edes lämmintä kättä mutta kylmää kumisaapasta hanuriin, kun Codemasters päätti sulkea koko firmna.

Codemastersin näkemyksen mukaan Essessille ei oltu luvattu eikä sovittu mitään korvauksia ylitöistä, ei edes ylimääräisten vapaapäivien muodossa. Ja kun firma sattui maksamaan niistä, niin eikös putiikki tullut huutelemaan että maksas takaisin, tämä oli virhe.

Reilu meininki.

”Olen täysin kypsänä isojen firmojen kyvyttömyyteen ja siihen, että he eivät joudu vastuuseen koska yksittäisiä ihmisiä pelottaa vaatia oikeuksiaan”, Essessi kiroilee.

Essessi ja Codemasters jatkavat erimielisyyksiensä selvittelyä, ainakin toistaiseksi oikeussalien ulkopuolella.

Vaikka Codemastersin mukaan mitään epäreilua ei ole tapahtunut, ovat Essessin entiset kollegat Codemastersilla tukeneet kaveria muun muassa lähettämällä hänelle todistusaineistoa muun muassa työaikakuittien ja todistajalausuntojen muodossa.

Lähde: Laid-off programmer details ”unlawful” last days at Bodycount studio

Lisätietoja: Sami Essessi n blogi

Lisää aiheesta

Bodycount (PS3, Xbox 360)

Pelin tarina, jos sitä edes sellaiseksi kehtaa kutsua, kertoo salaisen ”Network”-verkoston agentista, joka tiputetaan keskelle afrikkalaista sisällissotaa rauhoittelemaan tilannetta. Ilmeisesti rauhoittelemaan tarkoittaa kaikkien osallisten tappamista. Pian selviää, että konfliktin takana vaanii ”Target”-niminen kilpaileva ja tietenkin paha salainen organisaatio. Lontoota taitavat huomasivatkin, ettei nimiä keksiessä ole montaa kuppia kahvia kulunut.

Lue myös

Ihmiset pelihahmojen takana

Microsoft perui Xbox-television

Seuraava Call of Duty on Black Ops 2?

Vuoden 2011 epäonnistujat: Flatout 3 oli huonoin peli