Uusimmat

Rekkapeleistä tuli hitti ihan vahingossa

19.02.2016 16:30 Jukka O. Kauppinen

Tsekkiläinen SCS Software taitaa juhlia parhaillaan vähän Colossal Order -tyyliin. Tehdään kiva peli ja toivotaan parasta, sitten se nouseekin myyntilistojen ykköseksi ja kerää mielettömästi suitsutusta. Jaa mikä peli? No tietenkin tämän hetken nettihitti, American Truck Simulator!

Ja miksei! Hyville, omaperäisille ja sopivan vinksahtaneille peleille on aina tilausta. Joskus ne myös nousevat ihan oikeiksi hiteiksi.

”Me kuvittelimme tekevämme niche-peliä, joka myy hyvin lähinnä Steam-alennusmyynneissä. Mutta tällainen menestys ja jopa isojen pelilehtien jakamat kiitokset tuntuvat todella hyviltä”, firman toimitusjohtaja Pavel Sebor ynnää.

SCS Softwaren rekkapelit ovat olleet jo aiemminkin verrattain suosittuja. Euro Truck Simutor jatko-osineen, Scania Truck Simulator ja muut rekkailupelit ovat olleet myyttisen viehättäviä ja lumovia. Mutta siihen on päästy vain kovalla työllä ja tuskalla.

Alkujaan SCS näet teki kaikenlaisia pieniä tilaustöitä ja hanttihommia. Eräs niistä oli jenkkiläisen halpisfirman rekkapeli, joka myi sen verran, että sille tilattiin jatko-osa. Joka myi sen verran, että sillekin tilattiin jatko-osa. Rekkapelejä tehtiin kengännauhabudjetilla, ja jossain vaiheessa myynnit alkoivat olla sillä tasolla, että firma pystyi palkkaamaan ihan oikeasti autoista tajuavaa porukkaa – ja viilaamaan pelejään vähän paremmiksikin.

Mutta vuosikymmen siihen meni, ensimmäiseen hittiin.

Vuosikymmen rekkapelien tekemistä, viestimistä fanien kanssa, bloggausta, Facebookkausta ja vaikka mitä.

Ja sitten tuli American Truck Simulator, joka ratsastaa kaikista heikkouksistaankin huolimatta vahvasti hittilistojen kärjessä.

Lisää pelisarjan ja -firman historiasta oheisesta artikkelista!

Lue juttu: GamesIndustry, ”We were actually lucky to be neglected”

Lisää aiheesta

Pakkasta 30 astetta. Scanian vesipumppu jäätyy, MAN ei lämpene ajaessa ja Volvon letkut paukkuvat puhki. Perjantaina ei pääse kotisohvalle perjantaikossu kourassa istumaan, vaan nojailet rattia vasten odotellen purkuvuoroasi samalla kun radiosta kuuluu vanhoja listahittejä eikä Matti Airaksinen voi olla hiljaa. Älä enää suotta kiusaa itseäsi, vaan heitä hanskat naulaan ja suuntaa Amerikan lämpöön, jossa pitkäkeulaiset rekat odottavat kuljettajaansa eikä pakkanen tule edes pahimpiin painajaisiin.

American Truck Simulator (Linux, Mac,PC)

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat