Remasteroitu Mass Effect -trilogia taitaa olla turha toivo

02.09.2016 14:30 | Juho Anttila

BioWaren huisi scifitrilogia Mass Effect on yksi niistä pelisarjoista, jonka kovin moni tahtoisi nähdä uusille konsoleille remasteroituna versiona. Aika ajoin moisesta on huhuiltukin, mutta mitään konkreettista ei olla missään vaiheessa luvattu. Nyt näyttää vähitellen siltä, ettei myöskään tulla lupaamaan.

Moni varmasti ajattelee, että tulevan Mass Effect Andromedan julkaisu olisi oiva aika tarjota myös sarjan vanhoja pelejä uusilla kuorilla. Julkaisija EA:n Peter Moore kaataa kuitenkin kylmää vettä moista toivovien niskaan. Mooren mukaan EA:lla ei ole aikaa remasteroida Mass Effect -sarjoja.

Moore kertoo, että firma keskittyy tulevaisuuteen. EA:lla on lukuisia kehitysstudioita ympäri maailmaa, jotka kaikki keskittyvät uusien pelien luomiseen. Julkaisijan takataskusta ei vain löydy tekijöitä, joilla olisi aikaa pysähtyä meikkaamaan vanhaa peliä. Mooren tuomio tuntuu lopulliselta, mutta toisaalta esimerkiksi EA Studiosin varajohtaja Patrick Soderlundin mukaan julkaisijan suhtautuminen uusioversioita kohtaan on muuttunut viime aikoina positiivisemmaksi. Ehkä pieni toivonkipinä elää siis yhä.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisätietoja: masseffect.bioware.com

Mass Effect
Kaikki jutut aiheesta

Muropaketin uusimmat