Uusimmat

Remedy innoissaan digimarkkinoista

04.05.2011 10:51 Miikka Lehtonen

Digilevitys on alati yleistyvä juttu, josta on iloa niin pelaajille kuin pelikehittäjillekin. Pelaajat saavat pelinsä kätevämmin ja joustavammin, devaajat taas saavat pelinsä oikeasti ihmisten ulottuville ilman, että julkaisijat leikkaavat suurimman osan kakusta omaan taskuunsa. Ja digimarkkinoilla on myös Remedyn tähtäin.

Suomalainen Remedy on julkaissut pelejä digitaalisesti jo ennen kuin kukaan edes puhui mistään digilevityksestä, silloin sharewaren kultaisina päivinä. Sittemmin Remedy on tullut tunnetuksi suuren budjetin peleistään, eli Alan Wakesta ja Max Payne -sarjan peleistä. Firma tiirailee kuitenkin digimarkkinoita silmät kiiluen.

Remedyn toimitusjohtaja Matias Myllyrinne puheli Edge-lehden kanssa ja kertoi, että firma aikoo ottaa hyödyn irti digitaalisesta levityksestä.

”Olen tosi innoissani PlayStation Networkista, Xbox Livestä ja joistain Steamin jutuista, koska niiden avulla pääsemme käsiksi suoraan yleisöömme. Ne avaavat kaikenlaisia mahdollisuuksia, joita ei ollut olemassa aiemmin. Ei vain ollut mitään bisnesmallia, jonka avulla luovia näissä karikoissa.”

Vaan tappaako digilevitys laatikkopelit? Ei Myllyrinteen mielestä.

”En usko, että nämä suuret pelikokemukset tulevat häviämään, mutta mitä pikemmin siirrymme digitaaliseen levitykseen, sitä parempi se on kaikille. Asiakkaille, kehittäjille ja julkaisijoille.”

Ja miksipä ei. Pelaajat tosiaan saavat pelinsä joustavammin, kehitystiimi saa suuremman osan kakusta ja julkaisijoidenkaan ei tarvitse huolehtia pelilaatikoiden lähettelemisestä ympäri maailmaa ja tanssia vanhanaikaisten pelimyyjien kanssa. Ainoat kärsijät ovatkin juuri nämä vanhanaikaiset pelikaupat, mutta heidän vuokseen kukaan tuskin itkee. Ei ainakaan Myllyrinne.

”Ehkei tämä ole hyvä juttu jälleenmyynille, mutta toisaalta jos myytte pelejämme käytettynä ja ja kannustatte ihmisiä ostamaan niitä, en jaksa juuri surra puolestanne.”

Lähde: Edge

Lue myös

Domen arvosteluviikko 17/2011: Dissidia 012, Fight Night Champion, Outland ja Test Drive Unlimited 2

Driver: San Fransisco on outo mutta hauskalta kuulostava ajopeli

Kaksi päivää Old Republicin uumenissa

Wiikon wanha: Shogun: Total War