UUSIMMAT

Remedy sinetöi Alan Waken PC-version

15.12.2011 14:10 | Jouni Mäki-Panula

Remedy Entertainment on virallisesti vahvistanut Alan Waken tulevan viimein myös PC:lle. Kun Alan Wake julkistettiin vuonna 2005, oli pelin määrä tulla PC:lle ja seuraavan sukupolven konsoleille. Microsoft ryhtyi pelin julkaisijaksi vuotta myöhemmin, jolloin alustavaihtoehdot karsiutuivat PC:hen ja Xbox 360:een.

Kesällä 2009 PC-version kohtalo näytti entistä epävarmemmalta. Tuolloin Remedy kertoi haluavansa tehdä Alan Waken myös PC:lle, mutta lopullinen päätös oli Microsoftin. Helmikuussa 2010 PC-versio haudattiin ja peli julkaistiin yksinomaan Xbox 360:lle toukokuussa 2010.

Nyt Remedy kehittää Alan Wakea julkaistavaksi PC:lle alkuvuodesta 2012 tarkoittaen käytännössä vuoden ensimmäistä neljännestä. Varsinaisen pelin lisäksi myös lisäsisällöt The Signal ja The Writer ovat tulossa. Vielä tällä erää ei mainittu PC-version jakelukanavia tai onko luvassa perinteistä pelipakettia, mutta tuoreen rekisterihavainnon perusteella Steamin voisi kuvitella olevan mukana.

Alkuvuodesta julkaistaan myös pelin tarinaa jatkava Alan Wake’s American Nightmare, joka tosin on tulossa vain Xbox 360:lle.

Lisää aiheesta

Huhupartio: PC:n Alan Wake saapuu aiemmin kuin uskotkaan

Alan Wake’s American Nightmare ammentaa Tarantino-vaikutteita

Mikä on Alan Wake’s American Nightmare?

Alan Wake (Xbox 360)

Alan Wake: The Signal DLC (Xbox 360)

Alan Wake: The Writer DLC (Xbox 360)

Lue myös

Mitä suomalaiset etsivät netistä vuonna 2011?

Ovatko pelikonsolit vain paskoja tietokoneita?

Ridge Racer Unbounded -ensitesti – kaahausta innolla ja rakkaudella

Saints Row The Third (PC, PlayStation 3, Xbox 360)