UUSIMMAT

Remedy tahtoo yhä tehdä jatkoa Alan Wakelle

06.09.2014 18:00 | Juho Anttila

Max Paynellä maineensa luoneen Remedy Entertainmentin Alan Wake oli varsinainen ikuisuusprojekti. Lopullinen teos jakoi mielipiteitä. Osa, minäkin, rakasti omintakeista tarinaa ja hienoa tunnelmaa. Toiset taas pettyivät itseään toistavaan pelattavuuteen. Peli sai jatkoa ladattavan Alan Wake’s American Nightmare -pläjäyksen muodossa, mutta täysimittaista jatko-osaa ei sen sijaan olla päästy näkemään.

Remedyn tarinaguru Sam Lake kertoo, että studio etsii yhä tilaisuutta tuoda Alan Wake takaisin, kunhan aika on vain kypsä. Lake toteaa, että vaikka ensimmäinen yritys päästä toteuttamaan jatko-osaa ei ottanut tuulta siipiensä alle, Alan Wakea ei suinkaan olla haudattu lopullisesti.

Ehkäpä Remedyn seuraava iso peli, Quantum Break, avaa studiolle taas mahdollisuuden palata Alan Waken pariin. Kovasti lupaavalta näyttävä Quantum Break julkaistaan näillä näkymin ensi vuoden puolivälissä. Menestys pelikaupoissa antaisi Remedyllekin todennäköisesti lisää neuvotteluvoimaa myydä Alan Waken jatko-osaa Microsoftille. Ainahan sitä saa toivoa, eikös vain.

Lähde: Xboxachievements.com

Lisää aiheesta

Alan Wake näyttäisi Unityllä… Upealta!

Alan Wakea myyty toinenkin miljoona

Alan Wake (Xbox 360)

Keskustelu

Monenlaista mieltä siitä miksi Alan Wake ”floppasi” mutta aika pitkällehän syy oli se että peliä hypetettiin niin vitusti ennen jun mitään oli valmiina ja lopputuotos olikin aivan jotain muuta mitä hype. Pahinmpaa oli se että että Remedy itse hypetti peliä juurikin sillä että pelistä tulisi openworld jne. Myös pelin valmistumisen venyminen ja se että siitä tehtiin todllakin se konsoliversio ensin ei tehnyt kyllä hyvää sille. Muistan kuinka siitä näytettiin vidoita jossa hehkutettiin 4 core prossujen etuja jne. Pelihän ei sinänsä ole huono missään nimessä! Mutta jos joskus jos pääsevät tekemään jotain jatkoja tuohon niin mielestäni openworld pelinkin voi tehdä siten että juoni ja tunnelma säilyy jos tehdään taidolla.

Ja yksi asia mikä on hyvä ottaa huomioon Quantum Breakin kanssa…Nimenomaan Microsoftin ja lähitulevaisuudessa lakkautettavan Xbox Entertainment Studiosin ansiosta peliin olennaisena osana kuuluva ja pelin tapahtumiin mukautuva live-action TV-sarja oli ylipäätään mahdollista. Toki jollain muulla julkaisijalla, kuten EA:lla, Ubisoftilla tai Activision-Blizzardilla olisi vastaavanlaisia resursseja, mutta epäilen vahvasti että näistä julkaisijoista yksikään olisi innostunut Remedyn ideasta yhdistellä peliä ja näyteltyä TV-sarjaa keskenään. Microsofitlla sen sijaan oli visio tuottaa omia TV-sarjoja nimenomaan Xboxin käyttäjille ja vaikka Xbox Entertainmentin elinikä jääkin varsin lyhyeksi, niin se kuitenkin mahdollisti tämän Remedyn vision toteuttamisen.

@6 Remedyn virallinen linja kuitenkin oli, että open-world maailmasta luovuttiin nimenomaan sen takia, että peliin haluttiin ennenkaikkea vahva juoni ja kerronta olisi kärsinyt pelaajan päättömästä harhailusta avoimessa maailmassa ja tämän takia pelistä tuli ”putkijuoksu”

Ja tosiaan eiköhän Remedy ollut yhteyksissä aikoinaan muihinkin julkaisijoihin, mutta Microsoft tarjosi parhaan diilin. Ja vaikka kuinka halutaan sitten kritisioida tuota päätöstä, että multiplattarina Alan Wake ja nyt Quantum Break myisivät paljon enemmän, niin loppupeleissä yksinoikeuspelitkin voivat myydä todella hyvin ja osoittautua jopa system sellereiksi (Halo ja Gears of War), loppujen lopuksi menestys on kiinni pelin laadusta, onnistuneesta markkinoinnista/hypestä, sekä julkaisuajankohdasta ( joka oli Alan Waken kohdalla todella huono)

@3 no juuri tämä, tätähän demottiin alkuun open world pelinä ja mainostettiin että hyötyy todella paljon intelin quad core prossusta ja sitten muuttui putkijuoksuksi kun piti saada äksboksille tehtyä.

toivottavasti tulisi kun tuo ensimmäinen on kyllä todella hyvä

Väittäisin että pahin moka tehtiin siinä vaiheessa kun päätettiin että konsoli versio julkaistaan ties kuinka paljon ennen pc versiota. Remedyn fani joukko oli kuitenkin suurimmaksi osaksi pc pelaajia joista monet unohti koko pelin kun se pc:lle lopulta julkaistiin ja tunsivat lähinnä tullensa petetyiksi.

@1, Jos Microsoft ei koskaan uskonut Alan Wakeen, miksi se kepitti kaikki muut tarjouskandidaatit ja tarjosi parhaimman diilin Remedylle? Myöskin kaikki langat sen devauksen suhteen oli talon sisällä, ei MS:lla siinä ollut kamalasti sanottavaa eikä myöskään sitä kirvestä, mitä heiluttaa.

Remedyn ongelmana on olla Microsoftin siiven alla. Toisaalta ymmärrän miksi se siellä on, koska ei tuollaista firmaa pysty pyörittämään ilman, että on joku jatkuva rahavirta sisäänpäin ja Microsoft tarjoaa sen ”talousturvan” lisäksi myös julkaisupalvelut kokonaisuudessaan sekä alustan. Mutta tämä myös rajoittaa Remedyn toteuttamaan projektit enemmän tai vähemmän Microsoftin tilauksen mukaisesti sekä rajoittaa ne suoraan heidän tarjoamalle alustalleen. Tietystikään ei ole ilmaista kehittää peliä usealle alustalle yhtäaikaisesti, mutta todella monelta taitaa jäädä Quantum Break ostamatta yksinoikeuden takia. Itseä peli kiinnostaa todella paljon, mutta vielä en uutta konsolia omista ja tulevaisuudessa näen ostavani vain ja ainoastaan PS4:n.

Alan Wake oli loistava peli mielestäni, mutta kärsi siitä perinteisestä kliseestä mitä suuriin pelijulkaisijoihin tulee. Microsoft ei koskaan uskonut peliin, joten peli ja sen ominaisuudet saivat jatkuvasti kirveestä kehityksen aikana. Viimeinen naula arkkuun oli Microsoftin päätös julkaista se samaan aikaan jättikokoisen markkinointibudjetin omanneen Red Dead Redemptionin kanssa. Alan Wake oli kuitenkin tarpeeksi hyvä saadakseen sieltä välistä vedettyä oman fanijoukkonsa kasaan ja nousi jopa kulttimaineeseen.

Voisiko Alan Wake 2 tuleivaisuudessa nähdä päivänvalon Kickstarter-tyylisen kampanjan myötä? Toivotaan, että Quantum Break on hyvä peli ja sitä myötä ansaitsisi arvoisensa myynnit ja Microsoft lämpeäisi jatkamaan Alan Wake -sarjaa.

Muropaketin uusimmat