Resident Evil Operation Raccoon City on köyhän miehen Left 4 Dead – lue arvostelu

11.04.2012 18:45 | Jukka O. Kauppinen

Juho Anttila on ihan hyvää pataa zombien kanssa, niin kauan kuin ne vain jotenkuten tottelevat sähköpiiskaa. Mutta uusimmassa Resident Evilissä homma ei silti ihan toimi.

Seitsemään skenaarioon jakautuva seikkailu ei omaperäisyydellä tai käänteillä juuri hurmaa. Viittaukset sarjan klassisiin osiin kiinnostavat varmasti veteraaneja, mutta muuten asetelmasta ei saada irti mitään kovin yllättävää.

Pahempi ongelma on kuitenkin pelin kärsimä vakava tunnelmavaje. Okei, tämän ei ole tarkoituskaan olla niinkään kauhua kuin toimintaa, mutta olisihan sitä voinut edes yrittää. Kun jännite jää syntymättä, eivät ruudun tapahtumat jaksa kiinnostaa. Se etukäteen hehkutettu tuttujen hirviöiden käyttökin lähinnä kaivaa maata alta alun perin pelottavien ilmestysten vakuuttavuudelta.

Kuten alussa mainittiinkin, Resident Evil: Operation Raccoon City on tarkoitettu moninpeliksi. Porukassa on mukana aina neljä palkkasoturia tekoälyn täyttäessä tyhjät paikat. Oman pelinsä voi jättää avoimeksi, jolloin seikkailuun saattaa saada kaveriksi tuntemattomia tai ryhmän voi kasata tutuistaan.

Ryhmänmuodostus ei valitettavasti toimi kovinkaan nohevasti. Osallistujia omaan peliin saa odottaa kuuluisaan maailman tappiin saakka, mutta muiden avoimia pelejä löytyy sentään vähän odottamalla. Näin läpäistyt kentät eivät kuitenkaan avaudu itselle vapaasti pelattavaksi, vaan tehtävät on tahkottava läpi oman kampanjan kautta.

Lue koko arvostelu: Resident Evil: Operation Raccoon City (PC, PS3, Xbox 360)

Lisää aiheesta

Arvostelussa uusi Resident Evil: Afterlife -elokuva: ”Persoonaton ja unettava sekasikiö”

Resident Evil 4 (PS2, GC)

Resident Evil 5 Gold (PS3, Xbox 360)

Resident Evil: Revelations (3DS)

Resident Evil: The Mercenaries 3D (3DS)

Muropaketin uusimmat