Uusimmat

Retroa ja magiaa mahan täydeltä – kävimme Turun retropelikaupassa

28.07.2015 14:00 Jukka O. Kauppinen

Miika J.K. Halmela sai tärkeän tehtävän. Ota muistilehtiösi ja käy, katso Retromagian näyteikkunasta sisään ja kerro. Näin tapahtui:

Jo pelkkä näyteikkuna houkuttelee pysähtymään ja tutkimaan lasin takaista antia. Siellä näkyy muun muassa punavalkoisena hohtavaa Nintendon valokylttiä, kuvaputkitelevisiossa jatkuvalla toistolla pyöriviä vanhoja pelimainoksia, 80-luvun lelufiguureita – ja tietenkin pelejä. Lupaavaa!

Kun ovesta sitten astuu sisään, päätyy pieneen mutta nostalgian täyttämään liiketilaan – ikään kuin olisi ajelehtinut ajassa taaksepäin rapiat parikymmentä vuotta. Hyllyissä on runsaasti vanhojen Nintendojen ja Segojen pelejä niin irtokasetteina kuin alkuperäisissä koteloissaan. Myös kokonaisia konsolisettejä pahvilaatikoissaan löytyy. Vitriinistä voi bongailla myynnissä olevia alkuperäisiä MOTU- ja Star Wars -hahmoja. Uuttakin tavaraa on, kuten lautapelejä, T-paitoja ja keräilypatsaita. Viimeisimmät videopelit kuitenkin loistavat poissaolollaan, tuoreinta osastoa edustaa kuudes konsolisukupolvi.  

Yhdessä nurkassa Speden Peleistä tuttu nopeustesti houkuttelee pistämään silmä-sormikoordinaation koetukselle, liiketilan toisella laidalla pelattavissa taas ovat lähes kaikki vanhat konsolit aina kasibittisestä Nintendosta eteenpäin. Asiakkaille tarjotaan sumppia, ja kahvinjuonnin lomassa lehtikorista voi napata luettavakseen vanhoja Nintendo-lehtiä tai Sonic-sarjakuvia, ellei sitten halua vanhapartailla kasariperuja olevien Pelit-vuosikirjojen parissa. Aikamoista!

Lue koko artikkeli: Retroa ja magiaa mahan täydeltä Suomen Turussa

Lisää aiheesta

Ainoa laatuaan? Julkaisemattomasta Phantom-konsolista löytyi toimiva prototyyppi 

Commodore-veteraani myy kokoelmansa – joukossa harvinaisuuksiakin

Ei ihan Uuno Turhapuro – mutta melkein – Painterboy-suomiklassikon aarteita löytyi Tikkurilan kaapeista 

Paskasta Atari-pelistä maksettiin 31 600 taalaa 

Pelikopteri #002 (27.11.2014): Game of Thronesista GTA V:een – avaruuden kautta kiertäen (Checkpoint) 

Pelikopteri #003 (1.12.2014) – retroherkkuja, fantasiaa, avaruuspelejä ja ahdistavin selviytymispeli ikinä (Checkpoint) 1

Pelikopteri #007 (21.01.2015) – pelijournalismia, reissujuttuja ja ennakoita (Checkpoint) 

Uudet ja vanhat pelit kiersivät pelienvaihtotorilla  

Muropaketin uusimmat