Uusimmat

Retrohelmi La-Mulanan jatko-osa hakee vauhtia Kickstarterista

21.01.2014 12:00 Miikka Lehtonen

La-Mulana. Nimi, joka saa jokaisen MSX-kersan tai henkisen MSX-miehen sydämen väpättämään. Japanissa harrastusprojektina alkanut old school -seikkailu on noussut todelliseksi kulttiklassikoksi. Nyt tuloillaan on myös jatko-osa, Kickstarterin kautta tietenkin.

La-Mulana on todella retrohenkinen metroidvania-seikkailu, jossa yksinäinen arkeologi laskeutuu pelottavan temppelin raunioihin ratkomaan sen salaisuuksia. Dark Souls -henkisesti vaikeustaso on korkea, koska peli ei juuri selittele tai pitele kädestä. Jos et itse löydä ja tajua vihjeitä niin siinähän sitten jumitat. Heitetään mukaan hyvää pikseligrafiikkaa, erinomainen soundtrack ja paljon hyvää huumoria niin eipä hyvä peli paljon muuta kaipaakaan. Ei ihme, että La-Mulana on niin suosittu peli Internetissä!

Kehitystiimi tietää tämän myös itse ja on kuullut fanien ”voi kunpa voisin unohtaa kaiken La-Mulanasta ja pelata sen tuorein silmin uudelleen” -valitukset. Niinpä työn alla on jatko-osa, joka pyrkii olemaan veistetty prikulleen samasta puusta kuin edeltäjänsäkin. Tulossa on siis kiehtovaa ja haastavaa tasohyppelyseikkailua. Mutta vain jos Kickstarterista irtoaa halutut 200 000 taalaa. Ja hyvältähän se näyttää, sillä jo ensimmäisen yön aikana tilille on kilissyt yli 26 000 taalaa.

 

Ja miltä se itse peli sitten näyttää? Vaikka tältä!

 

Lisätietoja: Kickstarter

Lisää aiheesta

Indielegenda La-Mulanan PC-uusintaversio ilmestyy kohta – ja kuulostaa rahan arvoiselta!

Indielegenda La-Mulanan uusintaversio kaatoi heti verkkokaupan