UUSIMMAT

Retrohenkinen ydintuhomorppi Immune on toistaiseksi yhden hengen tympeä MMO

13.04.2015 10:57 Jukka O. Kauppinen

Viime kuussa julkaistiin early accessina eli ”maksa, että pääset pelaamaan täysin keskeneräistä peliä” –hengessä postapokalyptinen roolipeli Immune, jota kuvaillaan ”ydintuhon jälkeiseksi hiekkalaatikkomorpiksi, jonka maailmassa on humoristinen twisti.”

Ei siis ihan Fallout/Wasteland, etenkään visuaalisesti, vaan jotain ihan omanlaistaan.

Matti Leinonen suuntasi jo Immunen ennakointimaailmaan ja totesi, että eihän tästä kehtaa vielä edes alustavaa käpistelyjuttua kirjoittaa. Niin raakile se on. Kuin yhden pelaajan MMO. Tai no, näkyi siellä kerran yksi toinenkin tyyppi, joka häippäisi ennen ehti kirvesvartta sanoa.

Matti kuitenkin suostui ynnäämään, että toistaiseksi pelissä on ”kömpelöt grafiikat, jopa mobiilipeleissä on keskimäärin paremmat. Kontrollit kusevat yhä ja äänet ovat onnettomat.  Pelialue on melko laaja, joskin EA-versiossa se onkin rajattu muurilla pienemmäksi. Craftingia voi harrastaa, aseita rakentaa ja jonkinlaisen pienen mökinkin voi rakentaa, jos sattuu löytämään kaiken tarvittavan.”

Mutta.

”Pelaaminen hieman tympeää, kontrolleja ei voi muuttaa eikä maassa kävelevää kanaa saa tapettua kuin vasta 10:llä nyrkiniskulla. Maailmanlopun meno on melko totta, kun muita pelaajia ei näy ja NPC-hahmot vetävät periaattella ”shoot first, then loot the body, ask nothing”-periaatteella.”

Matti ynnääkin, että early access –versio on tällaisenaan enemmän omiaan karkottamaan kuin houkuttelemaan pelaajia.

”Tietenkin mahdollista että tästähän tulee vallan mainio tuote, mutta aika näyttää.”

Saas nähdä. Kiinnostuneet voivat perehtyä peliin Steamin kautta.

Lisätietoja: Immune  @ Steam

Lisätietoja: http://www.immunegame.com/