Uusimmat

Retropelihittejä nettiradiosta työpäivän ratoksi

15.02.2007 13:38 Jukka O. Kauppinen

Vanhoista peli- ja demoskenemusiikeista pitäville löytyy netin uumenista runsaasti mukavaa kuunneltavaa. Useampikin webradioasema soittaa 80- ja 90-luvun tietokonemusiikkia, joten ei muuta kuin sidit soimaan ja xm:t rullaamaan.

Esimerkiksi PlopBox-asema on Flash-pohjainen webradio, josta löytää esimerkiksi 80-luvun Commodore 64 –pelisäveltäjien teoksia sekä demoscene-muusikoiden luomuksia 80-luvulta eteenpäin. Tyylikäs websivu sisältää niin komentteja kuin biisien arvosteluja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat luoda omia soittolistojaan. Ainakin allekirjoittaneella tosin musiikki pätkii ikävästi, jos nettiliikennettä on paljon tai kone suorittaa hetkellisesti vaativia operaatioita.

Reilusti minimalistisempi kotimainen Kohina on puolestaan ennen kaikkea klassisen 8- ja 16-bittisen musiikin asema, jonka painopiste on erityisesti C-64- ja Amiga-scenemuusikoiden teoksissa. Mutta tarjolla on myös paljon vanhoja pelimusiikkeja.

Kohinan musiikit soivat PlopBoxia korkealaatuisempana striiminä joko ogg- tai mp3-muodossa. Käyttäjä voi itse valita mistä musiikki striimataan ja minkälaatuisena.

Jos se ainainen samojen hittisoittolistojen kuunteleminen rassaa, niin kuunnelkaapa näistä vähän erikoisempaa musiikkia päivän ratoksi. Jopa Timbaland arvostaa.

http://www.plopbox.net/

http://www.kohina.com/

Kuunteletko nettiradioita?

Katso tilanne vastaamatta