UUSIMMAT

Retropelikoteloita kuin suoraan tehtaalta? Ehei, itse tein!

07.08.2014 13:15 | Jukka O. Kauppinen

Jarno Kotavuopio onnistui jekuttamaan kanssaretroilijoitaan mainiolla ideallaan. Sillä kyllähän kanssapelaajat innostuvat, kun jostain kaapin pohjalta löytyy naarmuton, virheetön ja kaikin tavoin täydellinen kappale jotain muinaista, rakastettua peliä. Mitäpä nyt siitä, että se oli itse tehty repro.

Kotavuopio esitteli retroveljille muun muassa Metal Gear- ja North & South –pelien itsetehtyjä reprokoteloita, jotka kieltämättä näyttävät kuvissa törkeän hyviltä. Ja varmasti myös pelihyllyssä. Herra naureskelee kansiaan kertomalla, että ”köyhän on itse tehtävä kannet, kun ei ole rahaa ostaa oikeata”, mutta takana on myös aimo annos askartelun iloa ja silkkaa rakkautta vanhoihin peleihin.

Kotelot on tehty lataamalla pelikoteloiden kannet verkosta, minkä jälkeen ne on tulostettu paksulle valokuvapaperille. Sen jälkeen vain tulostus, leikkaus, taittelua ja liimaa. Toki tarkkuuttakin vaaditaan, ja sen sitten vain ihaillaan upeaa lopputulosta. Kyllä sinne kelpaa sujauttaa kotelonsa vuosien mittaan kadottanut pelimoduuli talteen.

Mitä muuten tee-se-itse-kansien tekeminen sitten maksaa? No, ei paljoa, jos niitä tekee vähän enemmänkin. Valokuvapaperi maksaa jonkin verran, samoin musteet. Jos jostain löytyy valokuvatulostin, niin laitekustannuksiakaan ei synny. Yksi kansi kustantaa muutamasta kymmenestä sentistä euroon, riippuen paljonko  tarvikkeistaan maksaa.

Aitoja vastaaviahan uudet kannet eivät ole, sillä materiaali eroaa selvästi alkuperäisistä pahvikoteloista. Mutta kuten Kotavuopio toteaa, ”hyvältä näyttää hyllyssä.”

Oheisten koteloiden jälkeen Kotavuopiolla on suunnitelmissa tehdä pelikoteloita ja sisuspahveja myös Game Boy –peleille.

Pelikannet askartelija noutaa http://www.thecoverproject.net/ -sivustolta.

Lähde: Pelikonsolit ja pelit ( Retro)

Kuvat: Jarno Kotavuopio

Lisää aiheesta

Doom pyörii pankkiautomaatissakin!

Dynablaster Revenge on tosi hyvä kymmenen pelaajan Bomberman – ja ilmaiseksi 

Huomasitkos muuten, Skrolli 2014.2 ilmestyi  

Perjantaikevennys: Duke Nukemin teema matriisiprintterillä