Uusimmat

Retroroolipeli Pillars of Eternity saa jatkoa, mysteeripeliä myös tulossa

17.05.2016 17:30 Miikka Lehtonen

Obsidian Entertainmentin Pillars of Eternity oli muikea näkemys vuosituhannen vaihteen tietokoneroolipeleistä. Siinä oli pieniä ongelmia, mutta myös paljon hyvää retromeininkiä. Niinpä onkin kiva juttu, että jatko-osa on tulossa!

Pillars of Eternity oli henkisesti kuin Baldur’s Gate III. 90-luvun lopussa ja 2000-luvun alussa ilmestyneet Baldur’s Gatet ovat vieläkin modernin PC-pelaamisen arvostetuimpien pelien joukossa, joten ei ole ihme, että Pillars of Eternityllä riitti ystäviä ja kiinnostuneita seuraajia. Itse peli oli lopulta oikein hyvä, joskaan ei ongelmaton. Obsidianin kunniaksi on todettava, että tiimi on sittemmin päivittänyt peliä urakalla ja tehnyt siitä entistä paremman.

Kun kyseessä on vielä se ainoa firman pelisarjoista, jonka Obisidian Entertainment itse omistaa, ei ole suunnaton yllätys, että jatko-osa on tulossa. Firman toimitusjohtaja Feargus Urquhart: ”Luonnollisesti, kuten varmasti kaikki arvasivat, teemme hiljalleen työtä Pillars of Eternity II:n parissa. Se on todennäköisesti peli, johon hakisimme rahoitusta joukkorahoituksesta. Uskon, että ihmisten mielestä pidimme alkuperäisen pelin lupauksemme, ja luottavat meihin siinä määrin, että Pillars of Eternity II:n rahoitus järjestyisi.”

Urquhart korostaa, että tämä ei ole virallinen pelijulkistus, mutta ”olisi hölmöä” jos hän yrittäisi kierrellä asiaa. Tietenkin Obsidian työstää pelille jatkoa. Mutta ei siinä vielä kaikki, sillä pieni tiimi Obsidianilla tekee myös jotain muuta uutta. Mitä? Sitä Urquhart ei vielä kerro, mutta toinenkin peli on siis tulossa.

Lähde: GamePressure