Richard Garriott sulkee avaruusympyrän

01.10.2007 11:46 | Jukka O. Kauppinen

Peliveteraani Richard Garriott on sulkemassa mielenkiintoisen historiallisen ympyrän, jonka olemassaoloa harva lienee osannut arvata. Avaruuslentojen houkutus on huima – jopa pelimiehille ja Garriottille…

Kuten jo keväämmällä uutisoimme, Richard Garriott harrastaa pelintekemisen ohella myös avaruuslentoprojekteja ja nolla-g-lentoja.

Ihmisellä täytyy tietysti olla harrastuksia, jotta scifistelyn motivaatio pysyisi korkealla. Garriott onkin yksi niistä monista pelialan vaikuttajista, jotka ovat mukana myös astetta rankemmissa toiminnoissa. Garriot onkin yksi nolla-g-lentoihin erikoistuneen Vomit Comet –palvelun omistajista. Vomit Comet, laattakomeetta, on yksinkertaisesti lentokone, joka tarjoaa matkustajilleen painottomuuselämyksiä, 25 sekuntia kerrallaan. Varmasti mahtavaa menoa.

Astetta mielenkiintoisemmaksi homma kuitenkin meni nyt, kun Garriott on paljastanut tähtäävänsä myös aidolle avaruuslennolle. Space Adventuresin järjestämä lento suuntaa kohti kansainvälistä avaruusasemaa.

Lennon jälkeen hän on ensimmäinen ihminen, jonka jompikumpi vanhempi on myös ollut avaruuslentäjä. Richardin isä Owen Garriott on näet NASAn astronautti, joka vietti kaksi kuukautta Skylab-avaruusasemalla vuonna 1973 ja 10 päivää Spacelab-1:llä vuonna 1983.

Samalla sulkeutuu toinenkin ympyrä. Richard Garriottin vuonna 1980 julkaisema Ultima I –roolipeli vei pelaajansa myös avaruuteen…

Deep Space Ultima I…

Ultima I

Lue lisää eDomesta

Richard Garriot haki uuteen scifipeliinsä vauhtia avaruuden laitamilta

Lord British osaa bilettää

NCsoft kilpailuttaa Tabula Rasa –faneja

Muropaketin uusimmat