Uusimmat

Rick and Morty -luoja kokeili High On Life -pelissään jotain todella kiistainalaista – käytti tekoälyä pelitaiteen tekoon

17.12.2022 11:59 Muropaketin toimitus

Tekoälyjen avustuksella saa helposti luotua monenlaista taidetta, ja niitä voi käyttää myös äänien tuottamiseen. Taidemaailmassa tekoälyihin suhtauduttiin paikoin varauksella, sillä AI-kuvituksen sanottiin vievän leivän taiteilijoiden pöydältä.

Rick and Morty -sarjan luoja Justin Roiland kertoi, että hän käytti tekoälyjen luomaa taidetta ja ääninäyttelyä vast’ikään saataville tulleen High On Life -pelin kehityksessä. Asiasta kirjoitti Eurogamer.

Tekoälyjen tuottamasta taiteesta on keskusteltu viime aikoina paljon, sillä sitä pidettiin eettisesti, taiteellisesti ja teknologisesti arveluttavana tapana tuottaa kaupallista sisältöä. Etenkin tekoälytaiteen tekijänoikeuksista kiisteltiin.

Roiland totesi, että suurin osa pelin taiteesta on tehty käsin, mutta kehitystiimi käytti jossain määrin Midjourney-tekoälyä. Tavoitteena oli saada aikaiseksi kuvitusta, joka tuntui olevan kotoisin jostain oudosta rinnakkaistodellisuudesta. Tekoälyn tekemiä kuvia käytettiin pelissä nähtävien julisteiden valmistuksessa, ja kuvituksessa näkyy muun muassa punk-legenda GG Allinia muistuttava hahmo, Marilyn Mansoniin viittaava kuva ja Nosferatu-elokuvan juliste.

Pelin pääsuunnittelija Erich Meyr paljasti, että tekoälyä käytettiin lisäksi myös pelin ääninäyttelyn toteutuksessa. Tekoälyä käytettiin aluksi pelin prototyypissä, mutta valmiissa pelissä yhden hahmon ääninäyttely on tekoälyn tekemää.

“Tekoälystä voi tulla työkalu, joka tekee sisällöntuottamisesta helposti lähestyttävää”, Roiland totesi.

LUE MYÖS: Rick and Morty Ragnarökissä – Rääväsuinen parivaljakko loikkasi God of War -peliin uudella animaatiolla

Muropaketin uusimmat