UUSIMMAT

Riemastuttava Guacamelee on Grim Fandangon kaukainen serkku

14.05.2013 13:00 Jukka O. Kauppinen

Mitä yhteistä on LucasArts-seikkailuklassikko Grim Fandangolla ja Drinkbox-studion Guacameleella? Molemmat ammentavat kaksin käsin Meksikon historiasta, perinteistä ja kuolleiden valtakunnasta. Ja ovat omalla tavallaan suoranaisia mestariteoksia, Guacamelee vain toiminnallisella ja riemukkaan mariachi-täyteisellä meiningillä! Sombreroon varustautunut Miikka Lehtonen raportoi:

Guacameleen tarina on kauniisti sanottuna lennokasta materiaalia, mutta mikäs siinä. Peli kun suorastaan rypee liemessään. Vastaan tulee hauskoja hahmoja, jotka ovat täysillä menossa mukana. Kaikkia seiniä koristavat muihin peleihin ja vaikka Giant Bomb –pelisaittiin viittaavat mainoskyltit, jotka tosin on kaikki muokattu sopimaan pelin meksikolaiseen tunnelmaan. Niinpä vaikka The Behemothin mainioon Castle Crashersiin viitataan neljän luchapainijan ”Casa Crashers” –julisteella.

Ja kelpaa sitä maailmaa katsella, sillä Guacamelee on häikäisevän nätti peli. Yksinkertaisen näköinen, mutta todella tyylikkäästi suunniteltu ja tyylitelty vektorimaailma sisältää kauniisti animoituja hahmoja ja hirvittävästi yksityiskohtia. Ja voi pojat, se musiikki! Taustalla pauhaa soundtrack, joka yhdistelee mariachi-sävelmiä chiptune-soittimiin ja muihin erikoisuuksiin. Ja outoahan se on, mutta niin tautisen hyvän kuuloista, että soundtrack meni ostoon ja MP3-soittimelleni alta aikayksikön.

Guacamelee onkin audiovisuaalisena kokonaisuutena suorastaan hämmentävän laadukas paketti pienen indie-tiimin tekemäksi, mutta toisaalta samaan aikaan se on niin indie kuin olla voi: mikä suuri pelistudio tällaista lähtisi tekemään?

Lue koko arvostelu: Guacamelee! (PS3, PSV)

Lue  myös

Defiance (PC, PS3, Xbox 360)

Far Cry 3: Blood Dragon (PC, PS3, Xbox 360)

Injustice: Gods Among Us [videoarvostelu] (PS3, Wii U, Xbox 360)

Soul Sacrifice (PSV)

Star Trek: The Video Game (PC, PS3, Xbox 360)