UUSIMMAT

Riemukkaan tasoloikkasankarin viiden tähden paluu!

19.02.2014 10:00 | Jukka O. Kauppinen

Rayman. Hän on kuulkaa legenda. Myös Miikka Lehtosen mielestä.

Sekin oli hauska, oivaltava ja yllättävä 2D-tasohyppely, jossa riitti sisältöä ja pelattavaa pitkäksi aikaa. Kerättävää, löydettävää ja keksittävää riitti joka kulman takana, eikä pelistä puhdasta luovaa hulluuttakaan puuttunut. Musiikkikentät, pelihahmojen yllättävä muuttuminen vaikka ankoiksi ja monet muut hauskat yllätykset pitivät minut ja pelin Domea varten arvostelleen Juhon tehokkaasti näpeissään. Viime vuoden parhaita pelejä.

Ja nyt sen current gen -versio sitten on täällä. Muiden perässä, mutta mahtaako olla muita ehompi?

Pohjimmiltaan Rayman Legends on yhä se sama peli, joka ihastutti — ja rehellisesti sanoen myös ajoittain vihastutti, sen verran vaikeasta teoksesta on kyse — Wii U:lla, PC:llä ja muilla antiikkisilla pelikoneilla viime syksynä. Sisällön puolesta juuri mikään ei ole muuttunut PlayStation 4:ää ja Xbox Onea varten.

Jotain kuitenkin: Ubisoft on hyödyntänyt laajoja lisenssivalikoimiaan ja tuupannut Legendsin jo ennestään kivan kokoiseen hahmovalikoimaan Splinter Cell -vakoojapukuun tai vaikka Assassin’s Creed -piraatiksi pukeutuneita versioita Raymanista ja tämän ystävistä. Uusintaostoksen paikka? No ei toki, mutta on tämäkin jotain.

Lue koko arvostelu: Rayman Legends (PS4, Xbox One)

Lisää aiheesta

Rayman Legends (PC, PS3, PSV, Wii U, Xbox 360)

Rayman Origins (PS3, Wii, Xbox 360) 

Toimituksen suosikkipelit 2011: Petteri 

Toimituksen suosikkipelit 2013: Eric 

Toimituksen suosikkipelit 2013: Juho 

Toimituksen suosikkipelit 2013: Simon