Uusimmat

Rift-tiimi: me pöllimme World of Warcraftilta pelaajat

09.06.2011 17:00 Miikka Lehtonen

Kuten jo tiedämme, Cataclysm ei ollut sellainen jättimenestys, jollaista Blizzardilla toivottiin. Pelin tilaajamäärät lähtivät putoamaan nopeasti ja peli menetti reilut 600 000 tilaajaa hyvin nopeasti Cataclysmin ilmestymisen jälkeen. Riftiä pyörittävä Trion Worlds väittää tietävänsä, mihin pelaajat katosivat.

Trion Worldsin mainio Rift-massiivimoninpeli pärjää hyvin. Se kattoi jo kaikki kehityskustannuksensa pelkillä ennakkomyynneillään ja rahoitti siinä sivussa tiimin seuraavankin massiivimoninpelin. Ja tiettävästi peli tuottaa yhä kivasti rahaa, sillä firman varatoimitusjohtaja ilmoitti Gamasutran haastattelussa, että peli lähestyy miljoonatta asiakastaan. On toki täsmennettävä, että ne kaikki miljoona pelaajaa eivät välttämättä enää pelaa Riftiä, vaan ovat jossain vaiheessa sen ostaneet. Hyvin silti. Mutta annettaan miehen puhua.

”Olemme tosi tyytyväisiä näkemiimme lukuihin”, David Reid totesi. ”Oli myös hauska katsella Activision Blizzardin viimeistä sijoittajien tiedotustilaisuutta, jossa Blizzard ilmoitti tilaajamääränsä pudonneen 12 miljoonasta 11,4 miljoonaan. Joku kysyi, liittyikö asia Riftiin. Äkkiähän tämän nyt laskee… sanotaan, että me tiedämme todella hyvin, missä ne 600 000 ihmistä ovat.”

Oletettavasti Reidin mukaan ne 600 000 ihmistä pelaavat siis yhä Riftiä. En ole ihan varma, uskonko tämän. Kyse on toki vain anekdooteista, mutta ainakin omassa killassani pelaajamäärät ovat romahtaneet pelin julkaisun jälkeen ja ennen yli 100 aktiivista pelaajaa sisältänyt kilta on nyt kuin aavekaupunki. Toisaalta samaa on havaittavissa World of Warcraftissakin, jossa kesä ja yleinen peliväsymys niittävät väkeä. Miten teillä päin? Vieläkö Rift kiinnostaa?’

Lähde: Gamasutra

Lisää aiheesta:

Rift (PC)

Riftissä jo yli miljoona pelitiliä

Muropaketin uusimmat