Riipivä kertomus syövästä kiehtoo – tekijät jääneet puille paljaille

26.03.2016 10:07 | Juho Anttila

That Dragon, Cancer, on erilainen pelikokemus. Kuten nimestäkin voi päätellä, teos käsittelee hyvin vaikeaa asiaa, syöpää. Lähestymiskulma aiheeseen on vielä erityisen riipivä. Kehittäjä Ryan Greenin poika Joel Green kuoli syöpään vain viiden vuoden ikäisenä. That Dragon, Cancer kertoo Joelin tarinan perheen näkökulmasta.

Peli on kerännyt runsaasti kiitosta sekä toteutuksestaan että rohkeasta ja henkilökohtaisesta lähestymistavastaan. Valitettavasti kriitikoiden kiitokset eivät ole näkyneet kehittäjien kukkarossa saakka. That Dragon, Cancer on kelvannut tähän mennessä vain noin 14 000:lle pelaajalle. Tämä tarkoittaa sitä, että velkojen maksamisen jälkeen tekijöiden taskuun ei ole jäänyt potista senttiäkään.

Kehittäjä Ryan Greenillä on selitys sille, miksi peli ei ole käynyt kaupaksi. Greenin mukaan moni pelaaja on päättänyt kokea parin tunnin mittaisen tarinan mieluummin YouTube:n Let’s Play -pelivideoiden tai Twitchin kautta. Miksi maksaa pelistä, kun voi katsoa kaikki oleelliset osat videona, ilmaiseksi? Green toteaa, että jos vaikka vain pieni osa pelin tarinan katsoneista jättäisi tekijöille edes dollarin lahjoituksen, tekijöillä olisi tarvittava rahoitus työnsä jatkamiseen.

Green korostaa, ettei hänellä ole sinällään mitään Let’s Play -videoita vastaan. Päin vastoin. Mies pyytää kuitenkin, että koko pelin tarinan näyttämisen sijaan videoissa käytettäisiin osia pelistä apuvälineenä omien tarinoiden jakamisessa ja keskustelun herättämisessä. Green pyytää, että videoiden levittäjät lisäisivät myös linkin pelin kotisivulle ja kannustaisivat katsojia tukemaan kehittäjien työtä joko ostamalla pelin tai lahjoittamalla edes parin dollarin verran rahaa.

Lopuksi Green toteaa vielä, että vaikka tekijät ovatkin vaikeuksissa taloudellisesti, ovat he silti hyvin tyytyväisiä That Dragon, Cancerin saamasta vastaanotosta. Pelaajayhteisö on ottanut Joel Greenin tarinan omakseen ja peli on rohkaissut myös muita jakamaan omia kokemuksiaan menetyksestä.

Lähde: Eurogamer

Lisätietoja: www.thatdragoncancer.com

Lisää aiheesta

Syöpään kuollut nuorukainen elää Total War: Rome 2 –pelissä

Pelaaminen auttaa syöpäpotilaita

Legendaarinen pelikehittäjä menehtyi syöpään