Uusimmat

Riot Games kokeilee ikibännejä pahimmille nettiperseilijöille

23.07.2014 12:00 Juho Anttila

Lords Management -pelit ovat mukavia, mutta niiden pelaajayhteisöt nauttivat usein syystäkin aika kyseenalaista mainetta. Törkeä kielenkäyttö ja kiusanteko on League of Legendsin kaltaisissa peleissä aivan liian yleistä. League of Legendsiä kehittävä Riot Games on tunnettu pehmeästä lähestymistavastaan ongelmaan kitkemiseksi, mutta osaa firma käyttää koviakin otteita.

Riot Games on nimittäin ryhtynyt kokeilemaan välittömien ikibännien jakamista pahimmille perseilijöille. Homofobiaa, rasismia ja tappouhkauksia jakelevat sekä tiiminsä peliä tahallaan kampittavat saattavat jatkossa saada pitkän tai jopa ikuisen pelikiellon kiitokseksi sössimisestään. Toistaiseksi järjestelmää vasta testataan, mutta jos tulokset osoittautuvat lupaaviksi, otetaan se käyttöön myös virallisesti.

Firma liputtaa myös toimintansa läpinäkyvyyden puolesta. Jos bännivasaran kohteeksi joutunut pelaaja valittaa päätöksestä, firma on varautunut julkaisemaan bänneihin johtaneet keskustelut ja temput kaikkien nähtäville. Näin varmistetaan, ettei kenellekään jää epäselvyyttä potkujen syistä.

Jotkut pelaajat ovat ihmetelleen aiemmin pehmeitä otteita soveltaneen Riot Gamesin uutta tiukkaa linjaa. Firman edustajat perustelevat uutta linjanvetoa sillä, että vaikka pehmeä ja ohjaava linja toimiikin hyvin useimpien pelaajien kohdalla, pahimmat häiriköt tottelevat vain kovia otteita.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

LoL-hakkeri tienasi tuhat dollaria päivässä

LoL ei bannaa vaan kasvattaa

League of Legends -ammattipelaajia bännättiin huonon käytöksen johdosta