Robert ”fourzerotwo” Bowling avasi oman pelistudion

24.04.2012 10:21 | Miikka Lehtonen

Noin kuukausi sitten Robert Bowling, Call of Dutyn virallinen äänitorvi, lähti Activisionilta. Kumpikin taho antoi ymmärtää, että ero oli ystävällismielinen, mutta Bowlingin uudesta kodista ei ollut hajuakaan. No, nyt on: mies perusti oman indie-pelistudion ja sen periaatteista päätellen miehellä on pieniä traumoja Activision-ajoistaan.

No, ehkei traumoja, mutta selvästi Activisionin ja suurten pelijulkaisijoiden tavat ovat jättäneet merkkinsä Bowlingiin. Miehen tuore Robotoki-studio kun on perustettu ajatuksilla, jotka olisivat aika vieraita suuremmissa taloissa. Mies mainostaa, että Robotoki tulee eroamaan jo perusfilosofialtaan perinteisistä kehityspaikoista, sillä he asettavat kehittäjän ykköseksi. Bowling uskoo, että peliala voi siirtyä seuraavalle tasolle vain jos kehittäjät saavat ansaitsemansa arvostuksen ja kohtelun.

”Halusin luoda ympäristön, jossa luovien visioiden isät hallitsevat täysin omaa työtään ja voivat ohjata ja ylläpitää sitä ideasta toteutukseen saakka. Tästä johtuen rahoitamme Robotokin täysin omilla varoillamme ja työskentelemme vain sellaisten kumppanien kanssa, jotka tukevat tätä mallia”, Bowling selitti.

Bowlingin idean mukaan pelikehittäjät saavat itse oikeudet omiin luomuksiinsa ja päättävät, mitä niillä tehdään. Tässä on aika helppo nähdä suora yhtymäkohta parin vuoden takaiseen hässäkkään, jossa Infinity Wardin perustajat savustettiin ulos heidän omasta studiostaan, koska Activision halusi Call of Duty -pelejä alati nopeammin ja sarjan luojat taas eivät halunneet vesittää heidän luomaansa IP:tä — jonka oikeudet ja määräysvalta olivat kuitenkin Activisionilla.

Robotokin ensimmäinen projekti julkistetaan myöhemmin tänä vuonna. Tulossa on seuraavan sukupolven konsoleille, PC:lle ja mobiililaitteille ilmestyvä tuotanto, jonka kehittämisessä tärkeintä on yhtenäisen universumin luominen. Toisena tulee pelikokemus ja viimeisenä pelimekaniikka.

Bowlingin visiossa samaan peliin pääsee kiinni millä tahansa laitteella, mutta kokemus vaihtelee alustasta riippuen. Mobiili- ja tablettipelaaminen ei jäljittele konsoli- ja PC-pelaamista eikä edes täydennä sitä, vaan tuo jotain lisää.

Onnea matkaan Robertille!

Lähde: Buttonmasher

Lue myös

”Halo-elokuva olisi voinut olla Avatar”

Konsolit energiasyöppöjä valmiustilassa

Trials Evolution (Xbox 360)

Xbox Live Arcade -pelit testissä (osa 14)