Uusimmat

Rock Band 4 saa maksullisen lisäosan

22.06.2016 17:30 Miikka Lehtonen

Rock Band 4 on ihan asiallinen, joskin ominaisuuksiltaan hyvin rajallinen bilepeli. Niinpä kun pelin kehittäjät ilmoittavat, että tuloillaan on maksullinen laajennusosa, niskavillat väkisinkin nousevat pystyyn.

Viime syksynä julkaistu Rock Band 4 oli todellakin ihan asiallinen näkemys Rock Bandista, yhdellä suurella ongelmalla: pelistä puuttui suunnilleen kaikki, mitä Rock Bandista nyt puuttua voi. Jos halusi soitella kitaraa ja laulaa kavereiden kanssa, peli hoiti hommansa. Jos halusi suunnilleen mitä tahansa muuta, käteen jäi tyhjä arpa.

Harmonixin kunniaksi on todettava, että peliin on päivitysten myötä lisäilty osa kaivatuista ominaisuuksista ja lisää on tulossa. Firman mukaan online-peli esimerkiksi on tulossa päivityksenä jouluun mennessä. Mutta sitten ne huonommat uutiset: jos haluaa peliinsä muita uudistuksia, niistä täytyy maksaa. Harmonix kun vaivihkaa paljasti E3-messuilla, että Rock Band saa maksullisen lisäosan.

”Rock Band Rivals” -nimellä kulkeva, 29 taalan hintainen lisäosa, lisää peliin ”uusia ominaisuuksia, joita ei ole koskaan ennen nähty Rock Bandissa”. Harmonixin mukaan kaikki pelaajat taitotasosta riippumatta löytävät jotain kivaa Rivalsista, mikä on aika suuri kehu.

Lisäksi firma paljasti julkaisevansa uuden muovikitaran. PDP:n valmistama Fender Jaguar -kitara on siitä erikoinen, että se on suunniteltu kokoontaitettavaksi. Näin sen saa mukaansa helposti ja kätevästi. Ohjain sisältää myös akun, jota varten julkaistaan erillinen ja maksullinen, pieneltä kitaratelineeltä näyttävä laturi. Lisäksi tuloillaan on pino adaptereja, joilla saa esimerkiksi mainiot Xbox 360:n ION-rummut toimimaan Xbox One -versiossa.

RB_Jaguar_Guitar_Charger

Joten näin. Omat fiilikseni ovat ristiriitaiset. Ymmärrän, että Harmonixin täytyy elää, mutta toisaalta puhtaasti pelaajan perspektiivistä en pidä 30 rahan hintaista laajennusta kovinkaan hyvänä juttuna, varsinkaan kun Rock Band 4 ei yleisesti ottaen ole mitenkään hirveän kattava paketti.

Lähde: Harmonix