Rock Band 4 saa pian odotetun Rivals-laajennuksen – Vieläkö musiikkipelit jaksavat kiinnostaa?

08.10.2016 15:00 Tuukka Hämäläinen

rockband-rockband4-001

Rock Band 4:n odotettu Rivals-laajennus saapuu virkistämään musiikkipeliä 18. lokakuuta. Sekä Rock Bandin että Guitar Heron suosio on kuitenkin kaukana männävuosien kitarahuumasta.

Rock Band 4 saa tiistaina 18. lokakuuta odotetun Rivals-laajennuksen, joka tuo peliin kaksi uutta pelimoodia: Rivals-moodi tuo pelaajille mahdollisuuden muodostaa online-klaaneja, jotka voivat kamppailla muita klaaneja vastaan pistemääristä. Rockumentary-moodi puolestaan imitoi musiikkidokumentteja ja sekoittaa pelaamisen lomaan myös live-kuvaa.

Uuden sukupolven musiikkipelit ovat hyvistä arvioistaan huolimatta menestyneet heikommin kuin edeltäjänsä. Rock Band 4 ei saanut kaupaksi tarpeeksi soitinohjaimia ja valmistaja Mad Catz ajautui tappiolle. Samoihin aikoihin viime vuonna ilmestynyt Guitar Hero Live myi aluksi paremmin kuin jotkin sarjan aiemmat pelit, mutta ensimmäisen vuosineljänneksen myyntituloksissa se jäi kuitenkin tavoitteistaan ja FreeStyleGames on joutunut jopa irtisanomaan työntekijöitään.

Suomessa Anttilan konkurssialennusmyynneissä käyneet ovat myös voineet huomata, että Guitar Hero Liven ohjain-bundleja on ollut tarjolla runsain mitoin liikkeiden viimeisiin päiviin asti. Onkin sangen epäuskottavaa, että pelkät laajennukset riittäisivät enää elvyttämään musiikkipelien suosiota männävuosien tasolle.

Rock Band 4:lle julkaistaan kuitenkin yhä monipuolisesti uusia kappaleita, kuten Destructoidin artikkelista käy ilmi. Lokakuussa pelin biisikauppaan saapuvat muun muassa Sian ChandelierPharrell Williamsin Happy, sekä Weezerin King of the World.

Alta näet Rock Bandin Rivals-moodin Rockudrama-trailerin, sekä voit äänestää, vieläkö musiikkipelit kiinnostavat.

 

Vieläkö musiikkipelit kiinnostavat, ja kumpi sarja?

Katso tilanne vastaamatta