UUSIMMAT

Rocksmith yllätti, ilahdutti ja ärsytti

04.10.2012 13:30 | Jukka O. Kauppinen

Keskiviikko-iltana erään tamperelaisen pubin kellarissa tapahtui kummia. JOK näet hilasi kainalossaan Xboxin ja löi sen kiinni rokkikellarin televisioon. Toinen herra taasen toi kitaransa. Sitten virrat päälle ja testaamaan – miten Rocksmith soi?

Yllättävän räväkästi ja hauskasti, itse asiassa!

Ei kuitenkaan ihan ongelmitta. Pelin aloitusvaihe on suunnattu selvästi aivan aloittelevimmille soittajille. Biiseissä ei voinut valita vaikeustasoja samaan tapaan kuin Rock Bandissä, vaan vaikeustaso nousi hiljakseen sitä mukaa kuin pelaaja kerrytti pistetiliään. Systeemi on todella oivallinen vasta-alkajalle, mutta ärsytti testiryhmän taitavia kitaristeja, kun soittaminen oli pitkään yhden soinnun napauttelua.

Edes jonkinlaiseen kiinnostavaan vaikeustasoon pääseminen vaatiikin useamman tunnin soitteluputkea, minkä johdosta peli ei todellakaan sovi miksikään bilepeliksi heti ensimmäisellä pelikerralla. Toisaalta, meitä oli kuitenkin paikalla kohtuullinen kööri, ja ihmiset seurasivat sivummastakin mielenkiinnolla soittelua.

 

 

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

 

Rocksmith tuntui noin neljän, viiden tunnin soitteluputkessa pääosin hyvin suunnitellulta ja opettavaiselta musiikkipeliltä, joka soveltuu upeasti kitaransoiton opetteluun ja tarjoaa kovemmilla vaikeusasteilla myös hauskaa haastetta osaavillekin kitaristeille. Välimallin wannabe-kitaristeilla oli tosin vaikeuksia päästä kaveriksi musisoinnin kanssa, mikä johtui osittain pahasta nakkisormisuudesta, yhteensopimattomuudesta kitaroiden kanssa tai sitten ihan vain siitä, että harjoittelubiisit olivat jääneet väliin. Takavasemmalta oli vaikeampaa tulla mukaan kesken kaiken.

Syvällisempää Rocksmith-analyysiä luvassa myöhemmin, kunhan posti toimittaa testipelimme Jason Wardin ja Nelinpelin jamppojen käsiin.

Lisätietoja: http://rocksmith.ubi.com/rocksmith

Lisää aiheesta

Rocksmith -ensikosketus – lopultakin todellista kitarapelaamista

Lue myös

Halo 4 –moninpeliennakko (Xbox 360)

NHL 13 – haastattelussa Jari Kurri, kuvassa eeppistä vääntöä

Resident Evil 6 (PC, PS3, Xbox 360)

Roccatin uusi hiiri – ei Savua ilman tulta

Keskustelu

”Osaako joku sanoa miten tämän tässä kun konsolit luonnollisesti ovat kotihifeissä kiinni niin ovatko kaiuttimet vaarassa(lähinnä diskanttielementit) kun kitaraa tämän läpi soitetaan? ”

Konsolin läpihän kitara tulee, joten tuskinpa on mitään vaaraa.

tv,
jok

Osaako joku sanoa miten tämän tässä kun konsolit luonnollisesti ovat kotihifeissä kiinni niin ovatko kaiuttimet vaarassa(lähinnä diskanttielementit) kun kitaraa tämän läpi soitetaan? Suoraanhan ei kitaraa pidä koskaan hifiäänentoistoon kytkeä kun normikaiuttimet ei kestä soittamisessa syntyviä särö/häiriöääniä.

Kuulokkeetkin tuppaavat himmenemään nopeasti, vaikka ei edes kovalla ole niin itsellän Pod Prossa olevat kuulokkeet aina menettävät diskanttinsa nopeasti kun kitaraa/efektejän sen läpi soittaa.

Muropaketin uusimmat