UUSIMMAT

Rockstar Games pelastaa GTA-moninpelin – mutta vain osittain

01.05.2014 17:30 Jukka O. Kauppinen

31.5.2014 on karu päivä monille nettipelaajille. Gamespy Technologies nimittäin pistää silloin pussiin kaikki pelipalvelunsa. Tämä ei välttämättä kuulosta kummoiselta alkuunsa, sillä ”mikä se sellainen Gamespy edes on?” saattaa moni kysäistä. No, se on se firma, jonka palvelujen varassa pyörii valtavan suuri osa nykypäivän moninpeleistä.

Moni iso pelitalo, kuten EA, Rockstar Games, Bohemia, Capcom, Epic Games, Sega ja Ubisoft, ovat näet käyttäneet Gamespytä moninpeliensä pyörittämiseen. Ja kun Gamespy nyt pistää pillit pussiin, joutuvat peliyhtiöt joko toteamaan, että sori, moninpelaaminen ei enää toimi – tai sitten pistämään pätäkkää pöytään ja koodaamaan peleihin täysin uudet moninpelipalvelut ja päivittämään ne pelaajien pääteohjelmiin.

Esimerkiksi EA yrittää pelastaa myös vanhempienkin Battlefieldien moninpelin, kun taas Rockstar Games päivittää vain osan peleistään. Rockstar on työstänyt omaa nettipelimatchmakeriään jo kaksi vuotta, eikä Gamespyn sammuminen vaikuta millään tapaa Grand Theft Auto V tai Max Payne 3:een.

Myös Red Dead Redemption, Grand Theft Auto IV ja Episodes from Liberty City päivitetään käyttämään Rockstarin omaa moninpelisysteemiä, mutta nettipistetilastot ja pelinsisäiset Social Club –palvelut eivät toimi enää uudessa järjestelmässä.

Vanhemmat pelit, kuten Beaterator, Grand Theft Auto: Chinatown Wars, Midnight Club 3: Dub Edition ja Midnight Club 3: Dub Edition Remix kuitenkin menettävät kaikki moninpeli-, pistetilasto- ja yhteisötoimintansa.

Lisätietoja: Tech Update: Gamespy Server Closure Transition is Underway / Effect of GameSpy Closure on Past Rockstar Titles

Lisää aiheesta

EA tahtoo pelastaa vanhempien Battlefieldien moninpelin 

Muropaketin uusimmat