Uusimmat

Rockstar kehittää mysteeripeliä yksinoikeudella PlayStation 3:lle

28.07.2007 14:29 Miikka Lehtonen

Mikäli kuulut siihen PlayStation 3 -omistajien joukkoon, joka yhä kärvistelee kotonaan Xbox 360:n yksinoikeudella saamasta Grand Theft Auto IV -sisällöstä, tämä saattaa hieman helpottaa paineita.

Sonyn viralliselle blogille on ilmestynyt mystinen merkintä, jossa mainostetaan Rockstarin kehittävän upouutta peliä yksinoikeudella vain PlayStation 3:lle. Mutta mikä ihmeen peli?

Päiväkirjamerkinnästä vastaan Michael Shorrock, Sonyn ulkopuolisten pelikehittäjien yhteyshenkilö, joka mainostaa firman sopineen yksinoikeussopimuksesta Rockstarin kanssa.

”Rockstar halusi tehdä pelin, joka olisi mahdollinen vain PlayStation 3:lla, Cell-prosessorin tehoja ja BluRayn kapasiteettia hyödyntäen ja tämä diili antaa heille mahdollisuuden siihen”, hehkuttaa Shorrock.

Ennen kuin joku ehtii arvella, että kyseessä on noir-henkinen etsiväseikkailu L.A. Noire, Shorrock kumoaa moisen ajattelun ja kertoo, että kyseessä on upouusi pelisarja.

”Sovimme Rockstarin ja Take-Twon kanssa, että emme paljastaisi vielä enempää yksityiskohtia sopimuksesta tai pelistä. Pysytelkää kuulolla, kerromme lisää heti kun voimme”, päättyy mystinen postaus.

Uutisen mielenkiintoisinta antia on sen esittämä 180 asteen käännös viime vuonna harjoitetusta ”emme kaipaa kolmansien osapuolten yksinoikeuksia” -politiikasta, mikä tosin tapahtui liian myöhään. Grand Theft Auto IV – joka olisi varmasti ollut arvokkaampi yksinoikeus – kun ehti jo karata myös kilpailijalle, vaikka sitä tarjottiin ensin Sonylle. On mahdoton sanoa, riittääkö Rockstarin uusi peli alkujaankaan paikkaamaan menetystä, mutta kova pelin täytyisi joka tapauksessa olla. Joka tapauksessa lisäjulkaisut Rockstarilta ovat aina hyvä juttu.

Alkuperäistä versiota ja kaikenlaista muita kiinnostavia merkintöjä Sonyn PR-henkilöiden ja pelikehittäjien elämästä voi käydä lueskelemassa osoitteessa blog.us.playstation.com.

Lue myös:

GTA IV -lisäsisällön hinta: 50 milliä

L.A. Noire – Rockstar gangsteritunnelmissa

Lisää tietoa Grand Theft Auto IV:stä

Muropaketin uusimmat