UUSIMMAT

Rockstar: ”PlayStation 3 osasyy GTA IV:n myöhästymiselle”

24.01.2008 17:18 Miikka Lehtonen

GTA-tykitys jatkuu. Tällä kertaa äänessä on eräs pelin tuottajista, joka vahvistaa netissä pitkään kiertäneet huhut ja epäilykset: GTA IV myöhästyi tämän vuoden puolelle ainakin osittain PlayStation 3:n takia.

Rockstarin Jeronimo Barrera istahti MusicTV:n Multiplayer-peliblogin toimittajien haastateltavaksi puhelemaan Grand Theft Auto IV:n viimeisimmistä vaiheista. Barrera totesi muun muassa uskovansa, että peli tulee olemaan vuoden 2008 suurin viihdetapahtuma, mikä olisi varmasti peliyleisön mieleen.

Siitä lähtien, kun GTA IV alunperin siirrettiin tämän vuoden keväälle, netissä on kiertänyt huhuja ja puheita, joiden mukaan viivästyksen syy olisi löytynyt PlayStation 3:n hankalasti ohjelmoitavasta raudasta. Tämä oli helppo uskoa, sillä tähän päivään mennessä Rockstar ei ole vielä näyttänyt tippaakaan kuvaa PlayStation 3 -versiosta, vaan kaikki esittelypätkät ovat olleet Xbox 360 -mallista, joka on ollut myös Rockstarin pääasiallisena kehitysalustana. Nyt Barrera vahvistaa huhut tosiksi, mutta samalla tyynnyttelee PlayStation 3 -pelurien pelkoja.

”Ei varmaan tule kenellekään yllätyksenä, että PlayStation 3 oli selkeästi osasyy myöhästymiselle”, Barrera selitti. ”Nyt versiot ovat kuitenkin tasaväkiset, eikä noita ongelmia enää ole. Enkä halua myöskään sanoa, että PlayStation 3 -versiossa on mitään vikaa. Se on mahtava. Ne molemmat ovat.”

Kun mies kerran pääsi ääneen, juttua myös riitti. Barrera vakuutti MTV:n toimittajille, että tällä kertaa pelin ympärillä ei tule pyörimään uutta Hot Coffee -kohua, vaikka pelistä kyllä löytyykin ihmissuhteita. ”Joo, voit kyllä mennä treffeille. Kyse on selvästi aikuisille suunnatusta pelistä, joten mukana on ihmissuhteita. Sehän on vain luonnollista”, Barrera perusteli.

Lopuksi vielä todellinen herkkupala, sillä miehen mukaan peli tulisi olemaan huomattavasti viimeisiä GTA-pelejä vapaampi ja tarjoamaan monia tapoja ratkoa ongelmia. ”Peli on juuri niin väkivaltainen kuin sinä haluat sen olevan. Vaikka pelissä on suoraviivaisia toimintatehtäviä, moniin muihin on kourallinen erilaisia ratkaisuja.”

Barreralta riitti juttua vielä parin sivun verran, joten lisäinformaatiota kaipaavien kannattaa suunnata suoraan kohti MTV:n pelisivustoja.

Lue lisää eDomesta

Odotus on miltei ohi – Grand Theft Auto IV huhtikuussa!

Jack Thompson: minut tapetaan GTA IV:ssä

Uusi GTA IV -traileri itsenäisyyspäivänä, katso video pelikannen maalaamisesta

GTA IV -lisäsisältöjen hinta: 50 milliä

Lisää tietoa Grand Theft Auto IV:stä