Uusimmat

Rockstarin emämunaus vai laiskuuden huipennus: Max Payne 2:n piraattiversio Steamissä

12.05.2010 12:26 Jukka O. Kauppinen

Rockstar Games julkaisi jo kaksi vuotta sitten Max Payne 2 -pelin Steam-digipalvelun kautta uudemman sukupolven yleisölle. Remedyn uuden Alan Wake -pelin myötä firman vanhat teokset ovat nousemassa taas valonheittimen kiilaan – ja kas kummaa, Max Payne 2:n uumenista paljastui jotain… Mielenkiintoista.

Rockstar on näet julkaissut Steam-palvelun kautta Myth-kräkkeriryhmän warepainoksen. Valmiiksi DRM:stä putsattu wareversio oli ilmeisestikin helpompi laittaa uuteen nettimyyntiin kuin tehdä vanhoista sorsista uutta versiota. Sikäli mikäli ne edes olisivat tallessa – tai kellään olisi konetta ja softia, joilla peli voitaisiin kasata uusiksi. Helpompaa siis käyttää wareversiota. Tuskinpa piraatit tulevat haastamaan Rockstaria käräjille.

Mutta eipä tämä mitään uutta auringon alla. Jo vuonna kivi Epyx myi Euroopassa Summer Games -urheilupelistään Jedi 2001:n tekemää piraattiversiota. Jedi kun oli tehnyt alkujaan jenkkimarkkinoille tehdystä NTSC-pelistä eurooppalaisilla C-64:lla toimivan PAL-fiksatun version. Joten mitä turhia muokkaamaan peliä itse – piraattiversio pakettiin ja peli kauppoihin. Epyx ei poistanut Euro-versiosta edes Jedi 2001:n kräkkitekstiä…

Vajaat kaksi vuotta sitten Ubisoft puolestaan jäi kiinni housut kintuissa Rainbow Six: Vegas -pelin tiimoilta. Ubisoft näet levitti Reloaded-ryhmän kräkkiä omana päivityksenään.

Lähde: Now that was a bit lazy of you rockstar

Lisätietoja: Max Payne 2

Lisää aiheesta

Ubisoftin virallinen pelipäivitys olikin piraattiporukan kräkki

Aina välillä tulee vastaan uutisaiheita, joita ei pystyisi itse keksimään villeimmissä päiväunissaankaan. Tämä on yksi niistä. Ranskalainen Ubisoft on ratkaissut pelinsä tökkivän kopiosuojauksen erikoisella tavalla – julkaisemalla piraattiporukan kräkin uudelleen omissa nimissään.

Max Payne 2 (pc, PS2, Xbox)

Tarina jatkaa suoraan siitä mihin ykkösosassa jäätiin. Max ei joudu vankilaan, vaan palaa sairaalareissun jälkeen konnajahtiin tavallisena poliisina. Ykkösosassa hissiin kadonnut salaperäinen palkkamurhaaja Mona ilmestyy pian näyttämölle ja johan alkaa tapahtua. Synkkä ja aikuismainen rakkaustarina on toteutettu tutulla, hieman vähemmän metaforia sisältävällä sarjakuvatyylillä, mutta myös pelimoottorilla on tehty paljon välidemoja.

Lue myös

Alan Wake 2:n käsikirjoitus on jo valmis – peli vain puuttuu

Doom 4 on mahtavampi kuin Rage

eDomen arvosteluviikko: Alan Wake, Moto GP 09/10, Super Mario Galaxy 2, Whispered World

Macin Steam julkaistaan tänään: tässä julkaisupelit

Muropaketin uusimmat